BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.295,47
HABER /  GÜNCEL

Reyhanlı'da bomba alarmı!

Son bir ayda 2 ayrı bombalı saldırının son anda önlendiği Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nden yine bir bomba ihbarı, ekipleri alarma geçirdi.

Abone ol

Suriye sınırına yaklaşık 400 metre mesafedeki Reyhanlı İlçesi'nin Kuşaklı Mahallesi'nde çiftçi Hamza Es, zeytin bahçesini traktörle sürerken saat 10.00 sıralarında içi dolu iki bidon gördü. İhbar üzerine bölge gelen ekipler, ilk incelemede bidonlarda bomba olabileceğini değerlendirerek bomba imha uzmanı istedi. Ekipler ayrıca mahallede yoğun güvenlik önlemi alırken, güvenlik şeridi çekerek bahçeye kimsenin girmesine izin vermedi. Olay yerine gelen bomba imha uzmanları, bidonlarda inceleme yapmaya başladı.

Bidonları bulan Hamza Es, bunu traktörün arkasında tarım aletine takılınca fark ettiğini belirterek, "Sabah traktörler geldim, bahçeyi sürüyordum ekime hazırlamak için. Traktörümün arkasındaki tarım aletine bir şey takıldığını fark ettim. İnip baktığımda bidon içerisine yerleştirilmiş bir cisim olduğunu gördüm. Bunun üzerine hemen jandarmayı aradım" dedi.

2 BOMBALI SALDIRI ÖNLENMİŞTİ

Suriye'deki iç savaşın ardından adı bombalarla anılmaya başlayan ve 11 Şubat 2013'de 18, 11 Mayıs 2013'de ise 52 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan iki ayrı bombalı saldırının meydana geldiği Reyhanlı İlçesi'nde 1 Mart'ta Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Cephet-ül Hak komutanlarından 40 yaşındaki Yusuf El Hasan'ın Suriye plakalı otomobilinin altına bırakılan ve devriyede olan polisin dikkati sayesinde fark edilen 2 bomba, robot yardımıyla kontrollü şekilde imha edilmişti. Bu olayın failleri yakalanmadan 3 Nisan'da yine Suriye plakalı bir otomobilin altına konulan bomba, vatandaşlar tarafından fark edilmiş ve yine robot yardımıyla kontrollü olarak imha edilmişti.

SINIRDA İMHA EDİLDİ

Bomba imha uzmanları, inceledikleri bidonları fünye ile imha etmeye karar verdi. İmha sırasında herhangi bir sorun yaşanmaması için ekipler, bidonları kontrollü bir şekilde jandarma aracına koyup yerleşim yerinden uzakta olan Suriye sınırındaki açık alana götürdü ve burada fünye ile imha edildi. Yetkililer, bidonların içeriği hakkında bir açıklama yapmadı.