BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Reyhanlı saldırısı yeniden gündemde!

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 11 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleşen Reyhanlı'daki saldırıya değindi.

Abone ol

Bu saldırının ülkenin uğradığı en büyük terör saldırısı olduğunu belirten Eryılmaz, başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bir çok devlet yöneticisinin saldırının hemen ardından açıklamalarda bulunduğunu anımsattı.

OLAYIN ÜSTÜ ÖRTÜLDÜ 

Eryılmaz, Başbakan Erdoğan'ın açıklamasında, saldırının demokratik açılıma yönelik olduğunu söylediğini ve bu saldırıyla CHP'yi ilişkilendirdiğini kaydetti. Yapılan açıklamalardan olayın üstünün alel acele örtülmek istendiğinin anlaşıldığını iddia eden Eryılmaz, olay yerindeki kamera kayıtlarının medyaya yansıtılmamasının, beraberinde bir çok soru işaretini de getirdiğini bildirdi.

Erdoğan'ın patlamayı incelemek üzere görevlendirdiği Başbakanlık müfettişlerinin "olayda hiç bir kamu görevlisinin kusuru ve ihmali olmadığını" ilişkin raporu, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiğini belirten Eryılmaz, şöyle konuştu:

BAŞBAKAN OLAYI KAPAT DEMİŞTİR

"Bu ne anlama geliyor? Başbakan, soruşturmayı yürüten savcılığa 'sen soruşturmanın üzerine gitme, olayı kapat' demiştir. Rapor neden Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderiliyor? Orada bir devlet görevlisi, görevi ihmal ve görevi kötüye kullanma suçu işlememişse neden ilçe emniyet müdürü hemen olayın ardından görevden alındı? Başbakan, MİT ve emniyet arasında birtakım bilgi alışverişi konusunda bazı aksamalar olabildiğini söylemiştir. Bunların hepsinin sorgulanması gerekiyor."

BAŞBAKAN CHP'DEN ÖZÜR DİLEMELİ 

Eryılmaz, El Kaide terör örgütünün bir internet sitesi aracılığıyla 53 vatandaşın hayatını kaybettiği saldırıyı üstendiğini belirterek, "Radikal İslamcı grupların tehditine maruz kalan, tehditine boyun eğen Hükümet manzarası ile karşı karşıyayız" iddiasında bulundu.

Eryılmaz, "Başbakanı, Reyhanlı patlamalarının ardından CHP'ye ve milletvekillerine yönelik suçlamalarından dolayı özür dilemeye, Cumhuriyet Savcılarını da patlamaların gerçek sorumlulularını tespit etmeye davet ediyoruz" dedi.

CHP'li Eryılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın, silahlı terör örgütü üyesi olduğunu iddia ettiği kişilerle çekilmiş fotoğrafını gösterdi.