BIST 9.802
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,37
HABER /  GÜNCEL

Reyhanlı bombacıları herşeyi itiraf etti!

Reyhanlı saldırısının ardından gözaltına alınan 9 kişinin sorgusu tamamlandı. Zanlılar sorgularında her şeyi itiraf etti.

Abone ol

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ni kana bulayan saldırganlardan gözaltına alındıktan sonra Hatay Emniyeti'ne getirilen şahısların ilk sorguları tamamlandı. Zanlılar sorgularında her şeyi itiraf etti.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Türk vatandaşı Ahmet M., gözaltındaki diğer kişilerden Nasır ve Yusuf ile keşif için Ankara'ya gittiklerini söyledi.

'Yolumuzun üstü olduğu için Konya'ya uğradık' diyen Ahmet M, 'Konya Selçuklu'daki Kule Plaza'nın otoparkında ve çevresinde keşif çalışması yaptık. Sonra da asıl hedefimiz olan Ankara'ya vardık' dedi.

KOCATEPE'Yİ SORARAK BULMUŞLAR

Ahmet M, ifadesinde şunları söyledi: 'Tam güzergahı hatırlamıyorum ama gitmek istediğimiz yer olan Kocatepe Camii'nin yerini sorarak bulduk. Aracımızı caminin altındaki otoparka koyduktan sonra caminin içini gezdik, fotoğraf çektirdik. Ardından caminin altındaki alışveriş merkezini gezdik. Sanırım bir kaç saat geçmiş olması lazım.'

TEKRAR GERİ DÖNDÜLER

Kocatepe'nin bulunduğu bölgede keşif yaptıktan sonra Konya istikametine doğru hareket ettiklerini söyleyen iştirakçi Ahmet M, '15-20 kilometre Konya istikametine doğru gittikten sonra Kocatepe'yi kimseye sormadan tekrar bulup bulamayacağımızı anlamak için test yaptık. Geri döndük. Tekrar caminin etrafında bir kaç tur attıktan sonra Hatay'a geldik' diye ifade verdi.

VİSKİ DEPOSU DİYE YAPTIRMIŞLAR

Saldırıda kullanılan araçlara gizli bölme yaptığı için gözaltına alınan Mehmet G. ise ifadesinde, Nasır E. ve Yusuf B'nin 1 ay önce kendisine gelerek kaçakçılıkta kullanılmak üzere viski koymak için 2 adet 100'lük ek yakıt deposu yapmasını istediklerini söyledi. 'Depoları yapmayı kabul ettim' diyen Mehmet G, 'Araç başı bin 500 TL'ye anlaştık. Plakasız gelen 100'lük 'Ford Transit' marka iki araca 3 bin TL karşılığında zula olarak tabir edilen depoları yaptım ve ekledim' dedi.

Gözaltındaki depo sahibi Nasrettin H. ifadesinde şunları anlattı: 'Harbiye'deki depomu Mehmet K. ve Mehmet G. isimli şahıslara mayıs ayında kiraladım. Yıllık 2 bin 400 TL karşılığında anlaştık. Ve yanlış hatırlamıyorsa mayıs ayının ilk günlerinde bu iki kişi depoların kilitlerini değiştirdi.'

SAMANDAĞ HARBİYE ARASINDA MEKİK

Gözaltındaki şahısların bombanın geldiği Samandağ ve araçlara yüklendiği Harbiye arasındaki ulaşımını sağlayan kişinin Ergin Ö ise ifadesinde '11 Mayıs günü Nasır E'yi Harbiye'den alarak Samandağ'a götürdüm. Meydan Köyü'ne onu bıraktıktan sonra, Nasır E., bana öğleden sonra yanına birisinin geleceğini söyledi. Benden bu kişiyi Harbiye'ye bırakmamı istedi. 12 Mayıs günü ise aynı şahsı Harbiye'den alarak Samandağ'a getirmemi söyledi. Ben de söylediği gibi 12 Mayıs'ta Doğan Ö. ile birlikte 3 kişiyi alarak Samandağ'a götürdüm' dedi.

Öte yandan patlamanın ardından Suriye'ye kaçan 3 şahsın kayıtlı örgütsel bağlantılarının bulunmamasından dolayı dikkat çekmedikleri belirtildi.