BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Reuters'dan çok kritik 'Ali Babacan' iddiası!

2015 genel seçimlerinin ardından, AK Parti'nin yeni hükümeti kurması durumunda, Ali Babacan'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı olarak ekonomi ekibinde yer alacağı iddia edildi. İşte Reuters'ın o iddiası...

Abone ol

7 Haziran seçimleri sonrası , Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı olarak göreve devam edeceği iddia edildi.

Reuters'ın, 'AK Parti'den iki yetkili'ye dayandırdığı haberine göre, 'AK Parti'nin seçimlerden zaferle ayrılıp, yeni hükümet kurması durumunda Ali Babacan'ın ekonomi ekibinde kalacağı ve en azından Başbakan Davutoğlu'nun danışmanı olarak görev almaya devam edeceği' iddia edildi.


"BABACAN'IN EKONOMİNİN BİR PARÇASI OLACAĞI ŞÜPHESİZ"

Reuters, ismini açıklamadığı o yetkililerin yaptıkları açıklamada "Babacan'ın ekonomi ekibinin bir parçası olacağı şüphesiz. Şu anda bir ünvan belirlenmedi ama Davutoğlu ile baş ekonomi danışmanı ya da farklı bir pozisyonda yakın çalışmaya devam edecek" dediklerini kaydetti.

ali-babacan.20150525164227.jpg

Haberde, bir çok yabancı yatırımcı için 7 Haziran seçimleri için kilit sorunun Babacan'ın görevde kalıp kalmayacağı olduğu belirtildi.