BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.409,74
HABER /  DÜNYA

Reuters duyurdu! YPG ile Esad masaya oturdu

SURİYE 'de son dakika gelişmeler yaşanıyor. Reuters haber ajansı Beşar Esad'ın PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nin altı kolu YPG'yle masaya oturduğunu duyurdu. ABD'nin desteklediği terör örgütünün temsilcileri ilk kez Suriye'nin başkenti Şam'a gitti ve rejimle görüşüyor.

Abone ol

İç savaş ülkesi Suriye'de terör örgütü YPG ile Esad rejimi masaya oturdu. ABD'nin desteklediği terör örgütünü içine alan Suriye Demokratik Güçleri (SDF)'nin temsilcileri, başkent Şam'ı ilk kez ziyaret ediyor.

SDF yetkilisi Riad Darar, Şam rejimiyle görüştüklerini uluslararası haber ajansı Reuters'a açıkladı. SDF delegesyonunda İlham Ahmed de yer alıyor. Riad Darar, Şam rejimiyle politik ve güvenlik konularının masaya yatırılacağını belirtti.ABD, Türkiye'nin karşı çıkmasına rağmen binlerce TIR silah ve mühimmatı son iki yılda YPG'ye verdi.

ESAD TEHDİT ETTİ: Esad, Rus TASS haber ajansına dün verdiği röportajda, "İdlibliler ya teslim olacak ya da ölecek." ifadesini kullandı. Röportajda, İdlib'in öncelikleri arasında olduğunu söyleyen Esed, Özgür Suriye Ordusu ve Sivil Savunma çalışanlarını da "terörist" olarak nitelendirdi. Rejimle anlaşmayı kabul etmeyen Sivil Savunma görevlilerini "bitireceği" tehdidinde bulunan Esed, şimdiki hedeflerinin İdlib olduğunu vurguladı.

GERGİNLİĞİ AZALTMA BÖLGESİ İLAN EDİLDİ: Esad, ülkenin birçok noktasındaki rejim saldırılarından kaçarak yüzbinlerce sivilin sığındığı İdlib'deki sivilleri işaret ederek, "Teröristler her neredeyse gerekeni yapacağız." diyerek, yaklaşık 3 milyon sivili tehdit etti. Suriye'nin kuzeybatısında, Türkiye sınırındaki İdlib, 4-5 Mayıs 2017'deki Astana toplantısında "gerginliği azaltma bölgesi" ilan edilmişti. Ancak Esed rejimi ve destekçisi Rusya, İdlib'e zaman zaman saldırmaya devam ediyor.