BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.298,20
HABER /  GÜNCEL

Reuters duyurdu: Türkiye ile İsrail anlaştı

Reuters, İsrailli üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde Türkiye ile İsrail'in Mavi Marmara sonrası bozulan ilişkilerin normalleşmesi için anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Abone ol

Reuters haber ajanısının İsrailli üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre Türkiye ile İsrail, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda anlaştı. Türkiye tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İtalya'nın başkenti Roma'da görüşen Türk ve İsrailli müzakere heyetleri, anlaşma metni üzerinde mutabık kaldı.

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun özel temsilcisi Joseph Ciechanover’un bugün Roma'da bir araya gelebileceği belirtiliyordu.

RESMİ AÇIKLAMA VE ANLAŞMANIN DETAYLARI PAZARTESİ

Reuters, anlaşmanın detayları ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmek için Roma'da olan Netanyahu tarafından yarın açıklanacağını iddia etti.

"MOSSAD BAŞKANI, HAKAN FİDAN İLE GÖRÜŞTÜ" İDDİASI

Haaretz gazetesinin iddiasına göre, iki ülke, Hamas'ın Türkiye'deki faaliyetleri konusunda 10 gün önce uzlaşınca, anlaşmanın önündeki en büyük engel de kalkmış oldu. Haaretz, Mossad Başkanı Yossi Cohen'in gizlice Türkiye'ye giderek, MİT Başkanı Hakan Fidan'la görüştüğünü ve anlaşmanın ana unsurları konusunda mutabık kaldıklarını öne sürdü. Anlaşmaya göre, "Türk tarafı Hamas'ın Türkiye topraklarına İsrail'e karşı terörist ya da askeri eylemlerde bulunmayacağı konusunda güvence verdi". Hamas'ın Türkiye'deki diplomatik faaliyetlerine ise devam edebileceği konusunda anlaşıldığı iddia edildi.