BIST 9.459
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.487,54
HABER /  GÜNCEL

Resmi plakalı terör aracı!

Van Emniyeti, Van Belediyesi’ne ait bir kamyonda patlayıcı yapımında kullanılan 100 kg amonyum nitrat, 26 fitil ve 20 büyük pil ele geçirildiğini duyurdu...

Abone ol

Son günlerdeki eylemlerinde kullanılan el yapımı uzaktan kumandalı bombaları infilak ettirerek eylem yapan PKK’nın bomba yapımında kullandığı maddelerin benzeri bir belediye aracında ele geçirildi. Operasyonda iki kişi de gözaltına alındı.

Van’da 9-18 Ağustos tarihleri arasında polisin yaptığı çalışmalar Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yazılı açıklama ile duyuruldu.

Yapılan yazılı açıklamada, söz konusu tarihlerde Van’da Hacıbekir Mahallesi’nde iş makinalarının yola hendek kazdığının görülmesi üzerine olaya müdahale edildiği, bu sırada polise atmaya çalıştığı el yapımı patlayıcı elinde patlaması sonucu yaralanan O.Y. isimli örgüt mensubu ile bağlantılı olduğu tespit edilen 5 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada 14 Ağustos’ta da Çatak ilçesinde PKK’ya patlayıcı yapımında kullanılacak malzeme aktarıldığı yönünde bilgiler üzerine operasyon yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, “Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir kamyon içinde iki şahıs yakalanmış ve araç içinde yapılan aramada, 100 kilogram amonyum nitrat, 26 adet patlayıcı yapımında kullanılacağı değerlendirilen fitil ve 20 adet büyük pil” ele geçirdildiği belirtildi. Açıklamada, 18 Ağustos’ta da üç kişinin gözaltına alındığı, bu kişilerle birlikte de iki adet tabanca ele geçirildiği, 18 Ağustos’ta Ak Parti İl Başkanlığı binası önündeki Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait konteyner noktasının bahçesinde görülen üç şüpheli şahsın ikaz edilmeleri sonrucu kaçarak uzaklaştıkları, şüphelilerin görüldüğü yerde yapılan aramada çanta içinde bir adet anti tank mayını ele geçirildiği kayedildi.

Son günlerdeki eylemlerinde uzaktan kumandalı el yapımı bombaları kullanan PKK, bu bombaların yapımında ağırlıklı olarak amonyum nitrat kullanıyor. PKK, son olarak Siirt Pervari’de 8 askerin şehit edildiği olayda da menfez altına yerleştirdikleri el yapımı uzaktan kumandalı bombayı kullanmıştı.

Ülke genelinde dün yaşanan diğer terör faliyetleri ise şöyle:

PKK’DAN HEP AYNI TUZAK

PKK’lılar Şırnak Uludere karayolu Balveren Beldesi yakınlarında askeri araca bombalı saldırı düzenledi. Teröristler, yola yerleştirdikleri patlayıcıyı askeri zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlattı. Patlama askeri aracın geçisinden saniyeler sonra meydana gelmesi nedeniyle yaralanan olmadı. Patlama noktasına 100 metre mesafede yine menfeze tuzaklanmış ikinci bomba bulundu. Bomba imha edildi.

Şırnak’ın Uludere ilçesi Beyaz Tepe Üs Bölgesi’ne uzun namlulu silahlarla ateş açan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonda tuzaklanan mayına basan bir asker yaralandı.

3 ASKER YARALANDI

Şırnak’ta Ayvalık köyündeki Jandarma Karakolu’na PKK’lılar ateş açtı. Biri ağır olmak üzere 3 asker yaralandı.

PKK’lı teröristler Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesindeki Özekli Jandarma Karakolu’na dün uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Açılan ateşte karakol önünden geçen bir asker ve bir vatandaş yaralandı. Aynı karakola 12 Ağustos’ta da saldırı düzenlenmiş, uzman çavuş Fatih Gökşen şehit düşmüştü.

ARAÇ PATLATTILAR

Van’ın Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı’nda çalışan 10 gümrük memuru ve bir şoför, mesai bitiminde servisle Van’a dönerken kendileriyle irtibat kesildi. Haber alınamayan 11 kişiye ulaşmak için jandarma araştırma başlattı.

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı önünde güvenlik önlemi alan TOMA’ya bomba atıldı. Bir polis yaralanırken, TOMA da hasar gördü.

Van’ın Gevaş ilçesi Balaban Jandarma Karakolu önünde PKK’lılar bombalı yüklü aracı patlattı. Aracın infilak etmesi sonucu 2 asker yaralandı.

KÖPRÜYÜ UÇURACAKLARDI

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Ahmet Kaya Köprüsü’ne dün saat 20.00 sıralarında PKK’lılar tarafından bombalı saldırı düzenlendi. PKK’lılar köprüye yerleştirdikleri bombayı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Köprü çevresinde bulunan ikisi çocuk üç kişi yaralandı. Bombanın şiddetiyle köprü çevresinde bulunan ev, işyerleri ve araçlarda büyük hasarlar oluştu.