BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,82
ALTIN 2.431,32
HABER /  GÜNCEL

Reno ve TOFAŞ işçilerine sert uyarı!

MESS Yönetim Kurulu Başkanı Betil, OYAK Renault ve TOFAŞ fabrikasında başlattığı iş yerini terk etmeme ve topluca iş bırakma şeklindeki eylemlerle birlikte olayların yasa dışı bir boyuta ulaştığını savundu.

Abone ol

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Celal Betil, Bursa'daki otomotiv işçilerinin iş bırakma eylemine ilişkin, "Üyelerimize ait iş yerlerindeki yasa dışı eylemin bir an önce sona erdirilerek, çalışma barışının en kısa sürede tesis edilmesi her şeyin ötesinde ülkemizin menfaati için gerekmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Betil, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde özellikle Bursa'da kurulu üye işletmelerinde yaşanan gelişmelerin MESS Yönetim Kurulu ve üyeleri tarafından dikkat ve hassasiyetle takip edildiğini belirtti.

İşçilerin, üyeleri OYAK Renault ve TOFAŞ fabrikasında başlattığı iş yerini terk etmeme ve topluca iş bırakma şeklindeki eylemlerle birlikte olayların yasa dışı bir boyuta ulaştığını savunan Betil, şunları kaydetti:

"Üye işletmelerimizi kapsayan 2014-2017 dönemi MESS grup toplu iş sözleşmeleri birkaç ay gibi kısa bir süre önce 3 yıl için imza altına alınmıştır. Bu tür eylemler yoluyla 3 yıllık süre için bağlayıcılığı olan Grup TİS şartlarına yönelik haksız taleplerde bulunulması yasa dışıdır. İmzalanan grup toplu iş sözleşmelerinde herhangi bir değişiklik yapılamayacağı hususu MESS Genel Kurulu tarafından da teyit edilmiştir. Üyelerimize ait iş yerlerindeki yasa dışı eylemin bir an önce sona erdirilerek, çalışma barışının en kısa sürede tesis edilmesi her şeyin ötesinde ülkemizin menfaati için gerekmektedir."

Betil, işçileri sağduyu ile hareket etmeye, işlerine sahip çıkmaya, iş yerlerine ve milli ekonomiye zarar veren yasa dışı eylemlere derhal son vermeye davet etti.