BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.491,65
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Renault-Nissan ittifakı sürüyor

Renault – Nissan İttifakı, yılda en az 4.3 milyar dolarlık toplam dört kilit alanda müşterek yönetim planları uygulamaya koyma kararı aldı.

Abone ol

Renault – Nissan İttifakı, yılda en az 4.3 milyar dolarlık sinerji gerçekleştirmek üzere mühendislik, imalat ve lojistik, satın alma ve insan kaynakları olmak üzere toplam dört kilit alanda müşterek yönetim planları uygulamaya koyma kararı aldı.

Dört yeni müşterek müdürlük, resmi olarak 1 Nisan 2014 tarihinde kurulacaklar ve yeni uygulamanın ittifakın etkinlik ve rekabet gücü bakımından kuruldukları andan itibaren olumlu etki göstermesi hedefleniyor.

Yeni müdürlükler, İttifak bünyesinden dört yeni direktörün sorumluluğuna verilecekler. Direktörlerin görevi, her alanda entegrasyon sürecini pekiştirmek olacak.

Bu dört alanda, İttifak bünyesinden yeni atanacak birer direktörün sorumluluğu altında Renault ve Nissan tarafından müştereken yönetim yapılacak. Ayrıca, her müdürlük için bir yönetim komitesi de bulunacak.

Renault ve Nissan’ın Başkanı Carlos Ghosn konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Bu dört alanda daha ileri bir entegrasyon olması, bizim ilave ölçek ekonomisinden yararlanmamıza imkan verecek bir kritik boyuta kavuşan organizasyonumuzun etkinlik ve rekabet gücünde anında bir iyileşme şeklinde etkisini gösterecek Bu şekilde sağlanacak olan sinerjiler, müşterilerimizin yararına olacak çünkü böylece onlara daha iyi kaliteli ve daha ileri teknoloji kullanan araçlar sunacağız.” dedi.

Mühendislik

Mühendislikte, iki şirket, modüler yapılar (CMF, Common Module Family) sayesinde sinerjiler sağladıkları gibi, elektrikli sistem ve bileşenlerin mühendisliği, dijital simülasyon ve testler, mekanik mühendislik ve araştırma ve ön projeler alanlarında da sinerjiler gerçekleştirecekler.

İttifak Teknoloji Geliştirme Direktörlüğüne Tsuyoshi Yamaguchi atandı.

İmalat ve lojistik

İttifak’ın yeni imalat ve lojistik müdürlüğü, genel endüstriyel stratejisini (tedarik de buna dahil), imalat süreçlerini ve üretim ve lojistik faaliyetlerinin gözetimini kapsayacak.

İttifak İmalat ve Lojistik Direktörlüğüne Shohei Kimura atandı.

Satın Alma – RNPO

Renault ile Nissan, on yılı aşkın bir süredir satın alma alanında entegre bir yapıya sahip. Bundan böyle, mühendislik ve üretim faaliyetlerinin birleşmesi çerçevesinde satın almalarda daha da fazla sinerji sağlanacak.

İttifak Satın Alma Direktörlüğüne Christian Vanderhende atandı.

İnsan kaynakları

Renault ve Nissan ekipleri, İttifak bünyesinde müşterek İK süreçleri uygulamaya koyacaklar. Özellikle, yeteneklerin yönetilmesi konusunda müşterek bir politika üretilecek.

İttifak İnsan Kaynakları Direktörlüğüne Marie-Françoise Damesin atandı.

İttifak Yöneticilerin Geliştirilmesi Direktörlüğüne Greg Kelly atandı.

Bu yeni organizasyonun uygulamaya konulması ve yönlendirilmesi için, Carlos Ghosn başkanlığında yeni bir İttifak yönetim komitesi kurulacak. Christian Mardrus, Renault- Nissan BV Direktörü ve İttifak Genel Müdürlüğü’nde vekil müdür olacak.

Bu girişim, 27 Mart 1999’da kurulan İttifak’ın tarihinde yeni bir etap oluşturuyor.

Renault-Nissan İttifakı, otomobil sektöründe farklı kültürler arasında kurulmuş en uzun ömürlü ve en yüksek performanslı stratejik ortaklık konumunda yer alıyor.

İttifak’ın 1999’da kurulmasından bu yana, satın alma, gümrük, lojistik ve bilişim alanlarında çok sayıda sinerji gerçekleştirildi.

İttifak, o zamandan bu yana kayda değer şekilde kapsamını genişleterek satış hacmi bakımından (2013’te 8,3 milyon) en büyük dördüncü otomobil grubu haline geldi. İttifak ayrıca, Daimler ve Mitsubishi ile işbirlikleri gerçekleştirmenin yanı sıra AVTOVAZ (Lada), Ashok Leyland ve Dongfeng gibi üreticilerle de bölgesel ortaklıklar yürütüyor.