BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.495,36

RENAULT MEGANE HATCHBACK GT-Line Test Sürüşü

Otomobilim GT-Line donanıma sahip yani içerde oldukça renkli bir atmosfer sürücüyü bekliyor.

Kompakt hatchback sınıfının en sevilen ve en çok tercih edilen otomobillerinden biri Megane. Şimdi 4.nesliyle yollarda gördüğümüz otomobille, ilk kez 1995 yılında tanıştık. İlk yarıştığım otomobil olduğu için bende yeri apayrı olan Renault 19 un yerini aldı.

Değişen tasarımı Megane’nı bambaşka bir otomobil yaptı şimdi çok daha yakışıklı olduğu kesin. Eski versiyonlarla tek benzerliği sadece adı diyebilirim. Enerjisini daha otomobile yaklaşırken hissedebilirsiniz. Tasarımında en çok dikkatimi çeken detay farların etrafını saran C forumlu led gündüz farları. 3 boyutlu bir izlenim bırakan tasarım otomobilin bakışlarına güçlü bir ifade veriyor. Tavan arkaya doğru hafif bir eğime sahip. Benim en beğendiğim kısım ise arkada, büyük stoplar ortadaki marka logosuna kadar uzanıyor özellikle gece muhteşem bir görüntüsü var.

Otomobilim GT-Line donanıma sahip yani içerde oldukça renkli bir atmosfer sürücüyü bekliyor. Bu versiyona özgü genellikle sportif otomobillerde kullanılan koltuklar bir yarış otomobilinde olduğunuz hissini veriyor. Baş bel ve yan destekleriyle sürücüyü tam olarak kavrayan koltuklar oldukça konforlu ancak benim gibi biraz kısa boylu iseniz öne çekilen koltukların yan destekleri nedeniyle vitesin kullanımı biraz zorlaştırıyor. Ama yine de otomobili bu koltuklarla kullanmak için kolumu biraz zorlamaya değer. Ön konsol yüksek konumlandırılmış ve dik bir şekilde uzanıyor yine dik bir şekilde uzanan 8.7 “ büyüklüğündeki dokunmatik ekranla klima, medya bağlantılarınızı ve otomobille ilgili kişiselleştirme ayarlarınızı yapabiliyorsunuz. Örneğin buradan seçeceğiniz sürüş modunuza göre gösterge panelinizin görüntüsünü de değiştirebiliyorsunuz. Renkli digital gösterge yanında birde yine renkli head-up display bulunuyor. Yine buradan hızınızı navigasyonu ve sürüş asistanı uyarılarını görebiliyorsunuz.

Otomobilin içinde benim “yaz mavisi” Renault’un ise “cosmo mavi” diye adlandırdığı rengin detaylarını bulunuyor. Koltukların dikişlerinde direksiyonda, torpido üstünde ve kapı içlerinde yine bu versiyona özel bu renk detayları otomobilin enerjisini içeride de dışarıda olduğu gibi yüksek tutuyor. Eşya gözleri bakımından yeterli alan sunan otomobil arka ve önde yeterli baş ve diz mesafesi veriyor ancak bu versiyondaki bahsettiğimiz sportif koltuklar arkada oturan yolcular için görüş mesafesini biraz sınırlıyor. 434 litrelik bagaj hacmi sınıfı için yeterli düzeyde.

Test otomobilim 1.6 litrelik dizel motoru 130 beygir güç üretirken tork değeri ise 320 Nm. Manuel şanzımanlı otomobilimin farklı sürüş modları bulunuyor. Multi Sense adlı sistemde Eco, Comfort, Sport, Neutral, Perso seçeneklerine göre otomobil o andaki sürüş ayarlarını yapıyor. Bu ayarlar vites geçişleri, direksiyon sertliği, motor sesi gibi sürüşle ilgili olmakla birlikle gösterge paneli renkleri, gösterilen bilgiler ve iç aydınlatma gibi ambiyansla ilgili ayarlarda yapıyor. Yani otomobille birlikte sürücünün de sürüş modu değişiyor.

Otomobil sakin karakterli bir sürüşe sahip. Ancak sport modda büyük değişim yaşıyor. Gösterge paneli ve iç aydınlatma kırmızıya dönüyor ve içeride motor sesini daha net duymaya başlıyorsunuz. Otomobil performans anlamında bu modda beklentilere cevap vermeye başlıyor ve eğlenceli bir sürüşe geçebiliyorsunuz. Otomobili sport modda kullandığım süre boyuncca ortalama 6.5 litrelik bir yakıt tüketimi gösterdi buda eco veya comfot modda çok daha düşük bir değer yakalanabileceğini gösteriyor.72.400 TL ile başlayan Megane fiyatları GT-Line donanımında 91.900 TL.