BIST 9.076
DOLAR 32,33
EURO 35,11
ALTIN 2.302,83

RENAULT CLİO SPORT TOURER Test Sürüşü

Arkaya doğru alçalan raylı tavan, sportif ön tampon,ön ızgara ve yanlardaki dekor kırmızı çizgiler, full led farlar,17”lik sportif jantlarla bu aile otomobili sportif şıklığının yanında enerjisi yüksek bir tasarıma sahip.

Test Otomobilim Clio Sport Tourer, havalı bir adı var zaten kendisi de havalı.Ama aslında koca bagajlı, geniş iç hacimli, bol bol eşya gözleri olan cıvıl cıvıl bir aile otomobili. Zaten artık aile otomobili havalı olmaz diye bir şey yok kanıtı da karşımda. Arkaya doğru alçalan raylı tavan, sportif ön tampon,ön ızgara ve yanlardaki dekor kırmızı çizgiler, full led farlar,17”lik sportif jantlarla bu aile otomobili sportif şıklığının yanında enerjisi yüksek bir tasarıma sahip.

Bu tasarımla ciddi bir performans beklentisine girmiyor değil insan ancak bu versiyonda 1.2 benzinli ve 1.5 dizel motorlar bulunuyor. Beklentileri olması gerektiği yerde tuttuğunuz sürece otomobil işini tam olması gerektiği gibi yapıyor.

Dış tasarımla heyecanı arttıran Clio Sport Tourer içeride de aynı enerjiye sahip.Kokpit tasarımı Clio HB ile aynı, yani sportif yapıyı burada da koruyor. R-Link multimedya sistemi özellikle Apple Car Play ile uyumlu olmasıyla beni çok mutlu ediyor. Hoşlanmadığım tek konu direksiyonun sağ altındaki medya kontrol tuşlarının yeri. Renault kullanıcılarının yabancı olmadığı bu konumlandırma bana kullanışsız geliyor. Bunlar dışında klima, usb, kolçak, bolca eşya gözü otomobilin sunduğu konfor özellikleri arasında. Otomobilin baş ve diz mesafesi sorunu olmadığı gibi 443 litrelik de bagaj hacmi sunuyor. Üstelik koltukları yatırarak edinebileceğiniz devasa alana alçak yükleme eşiği sayesinde kolayca büyük eşyalarınızı sığdırabiliyorsunuz.

Clio Sport Tourer Joy ve İcon olarak iki farklı donanımla sunuluyor. Benim kullandığım çift kavramalı otomatik şanzımana ve 1.5  turbo dizel motora sahip olan dizel-otomatik versiyon yalnızca İcon donanımla alınabiliyor. Dilerseniz park asistanı,17” jantlar ve R-link paketini opsiyon olarak alabiliyorsunuz.

Sürüş anlamında size en keyif verecek özellik bende de olduğu gibi yakıt ekonomisi olacaktır. Bir aile otomobilinden de tam olarak bu beklenir yani yakıt konusunda cimri olması. Performansı yüksek sürüşe rağmen 5 litre civarı ortalama yakıt tüketimi gösteriyor. Üstelik rahat koltuklara yaslanıp uzun yolda sakin bir sürüşle ortalama daha da düşecektir. Yalıtım konusunda yüksek hızlarda biraz zayıf ve süspansiyon sistemi çok bozuk yola girmediğiniz sürece konfor eksiği yaşatmıyor.0 dan 100 km hıza 12.9 saniyede çıkan otomobil şanzıman konusunda da sürücüyü üzmüyor. Geçişleri seri ve sarsıntısız olan şanzıman dilerseniz manuel olarak değiştirilebiliyor. Otomobilin fiyatı 62.600 den başlayarak 89.900 TL ye kadar çıkıyor.