BIST 9.699
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.451,95
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Rektörü görünce ağlaya ağlaya yurt istedi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencisi Ayşenur Karakuş, üniversitenin rektörünü görünce gözyaşlarını tutamadı

Abone ol

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ahmet Erdoğan Sağlık Yüksek Okulu öğrencisi Ayşenur Karakuş, üniversitedeki inşaat çalışmalarını inceleyen Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’in yanına anne ve babasıyla gidip gözyaşları içinde yurt istedi.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Diyabet-Obezite Merkezi, BEÜ Araştırma Hastanesi Şehir Poliklinikleri, Yüzme Havuzu ve sağlıklı yaşam Merkezi inşaatlarını incelerken anne ve babasıyla yanına gelen Ayşenur Karakuş ile görüştü.

Ayşenur Karakuş’un annesi, kızlarının Ahmet Erdoğan Sağlık Yüksekokulu’nu bu sene kazandığını ve Kahramanmaraş’tan geldiklerini yurt bulamadıklarını söyledi. Annesi, "Çok mağduruz. Yurda başvurduk, bizi almıyorlar. Bize bir yol gösterin lütfen" diyerek Rektör Özer’den yardım isterken Ayşuner Karakuş gözyaşlarını tutamadı.

Ayşenur Karakuş, arkasını dönerek gözyaşlarını silerken Rektör Özer, Personel Daire Başkanı Osman Demir’e aileye yardımcı olunması talimatı verdi. Rektör Özer, öğrencilerin konaklamasıyla ilgili sıkıntıları olduğunu söyledi. Rektör Özer, "Konaklama konusunda imkanların gerçekten artması lazım. 28 bine yakın öğrenci sayımız var, ama yurt sayısında pek fazla bir artış yok. Onun için öğrenciler çok mağdur oluyorlar" dedi.