BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.436,02
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Rektörlerden çağdaş YÖK talebi

Erdoğan, rektörlerle biraraya geldi YÖK'ü beraber değiştirelim teklifi getirdi. İşte detaylar;

Abone ol

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, toplantıda yeni Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) yasasının hazırlanması için ortak bir çalışma yürütülmesi kararı alındığını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde rektörlerle gerçekleştirdiği toplantının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Prof. Dr. Şahin, toplantıda ağırlıklı olarak yeni YÖK yasasının ele alındığını belirterek, bu konuda rektörlerin katılacağı bir çalıştayın da düzenleneceğini ifade etti.

''Yeni YÖK yasasının hazırlanması için ortak bir çalışma yürütülmesi kararı alındı'' diyen Şahin, toplantıda, üniversitelerin sorunları ve çözüm yollarının görüşüldüğünü de vurguladı.

İTÜ'lü öğrencilerin toplantı öncesinde yaptığı protestonun hatırlatılması üzerine de bu konudan haberdar olmadığını belirten Şahin, Başbakan Erdoğan'ın toplantıyı rektörlere yönelik düzenlediğini, bu nedenle toplantıya öğrencilerin katılmasının gerekmediğini kaydetti.

ÜNİVERSİTELERDEKİ KILIK-KIYAFET

Gaziantep Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa da, rektörlerin toplantıda üniversitelerin bilimsel anlamda daha iyi bir noktaya gelmesi konusundaki taleplerini dile getirdiklerini, yabancı dilde eğitim, beyin göçünün önlenmesi ve tersine çevrilmesi için desteğe ihtiyaç duyulduğunu vurguladıklarını söyledi.

Özellikle yeni kurulan üniversitelerin personel ve mali konulardaki sorunlarının da konuşulduğunu anlatan Kısa, vakıf üniversitelerinin öğrenci bulma zorluğuyla Doğu ve Güney Doğu Anadolu'daki öğretim görevlilerinin lojman sorununun da gündeme getirildiğini kaydetti.

Kısa, ''Üniversitelerdeki kılık kıyafet konusuyla ilgili olarak şekille değil de, bilimsel şartlarla ilgilenilmesi konusu ön plana çıktı. Kılık kıyafet ve özgürlüğüyle ilgili konularda kurumlara ve bireylere daha fazla özerklik verilmesi fikri tüm rektörler tarafından tekrar tekrar dile getirildi'' diye konuştu.

İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Salih Çelikkale ise Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın da, üniversitelerin sorunlarıyla ilgili çok kapsamlı bir görüşme yapıldığını, pek çok sorunun başta Başbakan olmak üzere yetkililere açık yüreklilikle anlatıldığını söyledi.

Aydın, ''Daha çağdaş, demokratik ve bağımsız bir YÖK'' umutlarını dile getirdiklerini de kaydetti.