BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
HABER /  GÜNCEL

Rektör YÖKü mahkemeye veriyor

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç, yargı yoluna başvuracağını bildirdi.

Abone ol

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç, “YÖK'ün rektör adaylarını belirlerken kendisini liste dışında bırakması kararını içine sindiremediğini” belirterek, yargı yoluna başvuracağını bildirdi.

Yamaç, yaptığı yazılı açıklamada, YÖK Genel Kurulunun dün rektör adaylarını belirlemek üzere yaptığı toplantı sonucunda, adaylar arasında yer almadığını basından öğrendiğini ifade etti.

Üniversitede, 18 Haziran 2008 tarihinde gerçekleştirilen rektör aday adayı belirleme seçiminde en yakın adaya 348 fark atarak 732 oy aldığını belirten Yamaç, şunları kaydetti:
“Üniversitemiz öğretim üyelerinin bu kararına karşın, YÖK'te yapılan aday belirleme sürecinde Cumhurbaşkanlığına gönderilecek listede yer almamam bende ve üniversitenin öğretim üyelerinde büyük bir şaşkınlık yarattı. YÖK'ün bu kararıyla Cumhurbaşkanlığı makamının sağlıklı bir seçim yapmasına engel olduğu görüşündeyim.

Gazi Üniversitesi yönetiminde bulunduğum 4 yıl boyunca üniversiteyi çağdaş bir bilim ortamı haline getirme konusunda arkadaşlarımla birlikte büyük çabalar harcadım. Gazi Üniversitesinin kurucusunun adına yaraşır, laik, demokratik bir bilim kurumu haline gelmesine gayret gösterdim. Bu nedenle de YÖK'ün beni liste dışı bırakması kararını içime sindiremiyorum. Bu kararın çağdaş demokrasi ve hukuk anlayışıyla bağdaşmadığını düşünüyorum. Cumhurbaşkanı'nın, Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne sağlıklı bir atama yapabilmesi için ve YÖK'ün söz konusu kararı gözden geçirmesini sağlamak üzere yasal haklarımı kullanacağımı ve en kısa sürede yargı yoluna başvuracağımı bildirmek istiyorum.”