BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.507,47

Reklam arası haber okumak!

Bir zamanlar televizyon dizilerindeki reklamlar aşmıştı kendini. Dizi değil reklam izliyordu izleyici; reklam niyetine de diziden bölümler yayınlıyorlardı kanallar.

Reklam arası haber okumak istemiyor okur.

Haklı da...

Bir zamanlar televizyon dizilerindeki reklamlar aşmıştı kendini. Dizi değil reklam izliyordu izleyici; reklam niyetine de diziden bölümler yayınlıyorlardı kanallar. Millet bezmişti artık reklam izlemekten. Allah'tan  reklam süreleriyle ilgili düzenleme yapıldı da önüne geçildi.

Peki internette bunun bir sınırı yok mu?

Elbette bunun bir sınırı olmalı. Hergün İnternethaber'e ve bana sitede yayınlanan reklamlarla ilgili onlarca şikayet geliyor. Gelen şikayetler üzerine İnternethaber formatındaki diğer sitelere bir göz attım. Pek çoğunda aynı şekilde reklamlar yayınlanıyor. Okurun beklemediği bir anda sayfanın tamamını kaplayan reklamlar, aniden çıkıveren tencereler tavalar hemen hemen her sitede var. Fakat hiç birinde İnternethaber'de olduğu kadar yoğunluklu değil.

İnternethaber gibi profesyonel bir haber sitesinin bu denli reklam kirliliği içinde olması bence herşeyden önce okura yapılmış bir yanlıştır. "Reklamlarınızdan haber okuyamaz hale geldik" şeklindeki bir okuyucu yorumu da durumun vehametini gözler önüne sermektedir.

İnternethaber'in tek gelir kaynağının reklamlar olduğu düşünülünce reklam verene "hayır" dememek anlaşılır bir şey. Fakat bunu hem okuru hem de reklam vereni memnun edecek şekilde yapmak da en doğrusu. İnternethaber'in reklam işleriyle ilgilenen reklam ajansının bu konudaki tutumu hergün siteye okur kaybettirmekte. Reklamlarla ilgili bir düzenleme yapılmazsa bu, İnternethaber'in hanesine her gün yeni bir eksi olarak yazılacaktır.

Ana sayfayı kaplayan reklamlarda "belirli bir süre beklemek istemiyorsanız lütfen sayfayı kapatın" gibi bir uyarı da beraberinde çıkıyor. Fakat yayınlanan bazı reklamlarda kapatma butonu bile olmadığı yönünde eleştiriler de var.

Sevgili okur, bence bu konuda ne deseniz haklısınız.

Günlük koşuşturma içerisinde özellikle de iş hayatında "zaman" her şeyden önemli hale gelmiş durumda. İnsanlar adeta zamanla yarışıyor. Böyle bir durumda da bırakın dakikaları saniyeler bile altın değerinde.

Bu hızlı tempo içerisinde gündemi takip etmek, günün son gelişmelerini öğrenmek için girdiğiniz haber sitesinde sürekli karşınıza çıkan reklamlar sinir bozucu. Okurun hem zamanından çalışıyor hem de haber okumasına izin vermiyor. Bu reklamların normal düzeydeki bir bilgisayar için sitenin hızını yavaşlattığı da bir gerçek.

 Bu konuda yapılacak bir düzenleme ya da uygulama olursa sizler gibi ben de çok memnun olacağım. Bunun içinde reklam ajansına durumu anlattım. Şimdi onlardan gelecek cevabı bekliyorum. Cevabı sizinle mutlaka paylaşacağım.