BIST 9.538
DOLAR 32,48
EURO 34,55
ALTIN 2.474,89
HABER /  EKONOMİ

Rekabet Kurulu'ndan Tekstilbank hisselerine onay

Rekabet Kurulu,Tekstilbank hisselerinin Industrial and Commercial Bank of China Limited'a devrine onay verdi.

Abone ol

Rekabet Kurulu, Tekstil Bankası AŞ'nin yüzde 75,50 oranında hissesinin Industrial and Commercial Bank of China Limited tarafından GSD Holding AŞ'den devralınmasına izin verdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesindeki kararlara göre, Kurul, Wild Flavors GmbH ve Wild Dairy Ingredients GmbH'nin kontrolünün, Archer-Daniels-Midland Company tarafından devralınmasını onayladı.

Tekstil Bankası AŞ'nin yüzde 75,50 oranında hissesinin, Industrial and Commercial Bank of China Limited tarafından GSD Holding AŞ'den devralınmasına izin veren Kurul, Türk Hava Yolları AO, VK Holding AŞ ve Maslak Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ arasında Vergi İade Aracılık AŞ unvanlı ortak girişim kurulmasına izin verilmesini kararlaştırdı.

Güneşevi Enerji Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'nin tüm hisselerinin Sancak Enerji Hizmetleri AŞ tarafından devralınmasının izne tabi olmadığına, Amgen İlaç Ticaret Limited Şirketi ile İmtaş Ecza Deposu ve Gereçleri Sanayi ve Tic. Ltd. Şti, Aksel Ecza Deposu Ticaret AŞ ve Sistem Araç ve Gereçleri Ecza Deposu Ticaret Paz. Ltd. Şti. arasında yapılacak "İhale Satış Sözleşmesine" bireysel muafiyet tanınmasına karar veren Kurul, Doğan Dağıtım Satış Pazarlama Matbaacılık Ödeme Aracılık ve Tahsilat Sistemleri AŞ ile baş bayileri arasında imzalanması planlanan "Bayilik Sözleşmesine" grup muafiyeti, bununla birlikte koşullu bireysel muafiyet tanıdı.