BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36

Reishi mantarının faydaları

Reishi mantarının faydaları

Faydalarıyla bitkiler aleminin krali olan kırmızı Reishi mantarının gramının bin liraya alıcı bulduğu söyleniyor.

Reishi mantarının faydaları

Kırmızı reishi mantarı; faydaları, yararı ve tedavi edici özellikleri ile bitkiler aleminin kralı olarak anılmaktadır. Çinli Shennong tarafından milattan önce keşfedildiğine inanılan reishi, Batı'nın yükselen trendi olan Çin tıbbında mutluluğun-ruhun mantarı olarak isimlendirilmiştir.

Reishi mantarının faydaları

Reishi mantarının, faydaları için kullanılmaya başlanması, 210 yılına yani 1800 yıl önceye dayanmaktadır. Çinli aristokratların, kırmızı rengi ile sağlığa faydalarını göstermek ister gibi, ağaç gövdelerinde büyüyen bu mantarı kaynatıp suyunu içtikleri bilinmektedir. Sağlık hissine, ruh güzelliğine, mutluluğa yol açtığı için sadece aristokrasinin zengin elitleri tarafından kullanılan şifalı bir mantar olmuştur.

Reishi mantarının faydaları

Reishi Mantarının Faydaları
Reishi mantarı, antibiyotiklerin henüz insanoğlu faydasına sunulmadığı uzak tarih boyunca belli başlı hastalıkların tedavisinde kullanılmıştır. Bu mantarı düzenli olarak kullanma şansına sahip kişilerin daha uzun yaşadığı, genel olarak daha sağlıklı ve fiziksel olarak daha güçlü olduğu görülmüştür.

Reishi mantarının faydaları

İlk antibiyotiklerin bir mantar türü olan penicilium mantarından elde edilmiş olması, mantarların insanlık tarihinde ne büyük etkilere sahip olduğunun en büyük göstergesi. Tifo, verem, zatürre gibi bakteriyel hastalıklar neredeyse tarihe karıştı, antibiyotiklere ulaştığımız müddetçe korkulacak hastalıklar olmaktan çıktılar.