BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Reina'daki terörist nasıl kaçtı! Başbakan Yıldırım açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım Reina'yı kana bulayan teöristin nasıl kaçtığını açıkladı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Reina'da saldırıyı gerçekleştiren teröristin saldırı sonrası silahını bırakıp kargaşadan yararlanarak olay yerinden kaçtığını söyledi.

Başbakan Yıldırım, teröristin Noel Baba kılığında geldiği iddiasının doğru olmadığını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'daki terör saldırısında yaralananları hastanede ziyaret ettikten sonra dün gazetecilere açıklama yaptı.

NOEL BABA İDDİASI ASLI ASTARI YOK

Yıldırım, saldırganın Noel baba kıyafeti giydiği iddialarının sorulması üzerine de şu değerlendirmede bulundu: 

"Bunların hepsi tevatür. Bazı yerlerde kulağıma geliyor; terörist Noel baba kılığına girmiş gelmiş ve bu olayları yapmış... Aslı astarı yok. Bildiğimiz silahlı bir terörist. Silahını çekerek kapıdaki korumaları ve bir polisimizi şehit ediyor ve ondan sonra da içeri girip rastgele her tarafa kurşun yağdırmak suretiyle bu kadar insanımızın ölümünü gerçekleştiriyor. Dolayısıyla bunun dışındaki değerlendirmeler gerçeği yansıtmıyor. Daha sonra silahı da olay yerinde bırakıp kargaşadan yaralanarak olay yerinden uzaklaşıyor ama polis, emniyet teşkilatımız, meselenin üzerindedir. Bütün ihtimaller değerlendiriyor, çalışmalar büyük bir titizlikle sürdürülüyor."

SALDIRGANIN KİMLİĞİ

Saldırganın kimliğine ilişkin bir soru üzerine de Yıldırım, "Bununla ilgili ihtimaller şekillenmeye başladı polis, emniyet, istihbarat birimleri yoğun bir koordinasyon içerisinde bu çalışmayı yürütüyorlar. Gelişmeler, daha sonra kamuoyuna, vatandaşımızın bilgisine aktarılacak." dedi.

TERÖR İNSANLIĞIN ORTAK DERDİDİR

Başbakan Yıldırım, terörün insanlığın ortak derdi olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Terörle bir yere varılmaz. Terörün amacı birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi zedelemek, emellerine ulaşmak için ortam hazırlamaktır. Türkiye bir süreden beri bölgede hem bölücü terör örgütüne karşı, hem FETÖ terör örgütüne karşı, hem de Suriye ve Irak'taki otorite boşluğundan kaynaklı DEAŞ terör örgütüne karşı amansız bir mücadele veriyor. Bunun tabii bir karşılığı olacağını biliyoruz. Ama teröre asla ve asla boyun eğmeyeceğiz."