BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,68
ALTIN 2.522,41
HABER /  GÜNCEL

Reina saldırganının kimliği belirlendi!

Yılbaşı gecesi ünlü eğlence merkezi Reina'da 39 kişinin ölümüne neden olan saldırganın hala İstanbul'da olduğu değerlendiriliyor.

Abone ol

Reina saldırısıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. Saldırganın Uygur Türk'ü olduğu belirlenirken, saldırı sonrası Zeytinburnu'nda bir kafede sabaha kadar saklandığı, sonra da iki kişiyle birlikte buradan ayrıldığı kaydedildi.

Ortaköy'de bir eğlence merkezine yılbaşı gecesi düzenlenen saldırının faili belli oldu. İddialara göre "Ebu Muhammed Horasani" kod adıyla bilinen saldırgan, 20 Kasım'da Kırgızistan pasaportuyla Türkiye'ye giriş yapan bir Uygur Türk'ü! 

KAFEDE SAKLANMIŞ

Saldırıdan kısa bir süre sonra bölgede bulunan bir otoparkta sağlandığı daha sonra da Zeytinburnu'nda bir kafeye gittiği belirlendi. Saldırganın kafeye gelen iki kişiyle birlikte buradan ayrıldığı kaydedilirken, kafe sahibi de irtibatlı olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

SMOKE GAZ FİŞEĞİ

Saldırganın tek kişi olduğu ve saldırıda tek silah (Kalaşnikof) kullanıldığı tespit edildi. Saldırganın içeriye girdikten sonra kendisini kamufle etmek için duman çıkaran gaz fişeği kullandığı belirlendi. Bu fişek, güvenlik güçlerince, rehine kurtarma başta olmak üzere özel operasyonlarda kullanılıyor.

SALDIRGAN HÂLÂ İSTANBUL’DA

Saldırganın, örgüte bağlı uyuyan hücrelerden birinde saklandığı değerlendiriliyor. Son görüntüsüne Zeytinburnu’daki kafede ulaşılan saldırganın bu bölgede veya şu an operasyonların devam ettiği ikinci bir bölgede saklandığı düşünülüyor. İstanbul’da ayrılmadığı değerlendirilen saldırganın yakalanması için terör, istihbarat polisinin yanı sıra MİT ve özel hârekat polisi de çalışma yürütüyor.