BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Reina katliamcısı yakalandı!

Ortaköy'de yılbaşı gecesi Reina saldırısına gerçekleştiren ve 39 kişinin ölümüne neden olan 'Abu Muhammed Horasani' kod isimli Abdulkadir Masharipov İstanbul'da yakalandı.

Abone ol

Reina katliamcısı 'Abu Muhammed Horasani' kod isimli Abdulkadir Masharipov, Esenyurt'ta kaldığı hücre evinde dün akşam saatlerinde düzenlenen bir operasyonla sağ olarak yakalandı. Saldırganla birlikte 4 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi. Bu arada polisin bölgedeki diğer hücre evlerine yönelik operasyonlar düzenlediği kaydedildi.

Dün akşam saatlerinde  'Abu Muhammed Horasani' kod isimli Abdulkadir Masharipov'un Esenyurt'ta olduğu bilgisine ulaşan polis, bölgedeki kontrollerini artırdı. İddialara göre Masparipov'un bulunduğu bölge daraltılarak adrese ulaşıldı. Saldırganın Türkiye'de kaçak olarak kaldığı tespit edilen Kırgız vatandaşın evine akşam saatlerinde operasyon düzenlendi. Yoğun güvenlik önlemleri altında düzenlenen operasyonda Masharipov ile birlikte 2'si kadın 4 kişi gözaltına alındı.

Reina katliamcısı, Esenyurt'ta bulunan sitenin E Blok 5'inci katındaki hücre evinde yakalandı.

YATAĞININ ARKASINA SAKLANDI

İstihbarat bilgisinin ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, operasyon çok dar bir ekiple paylaşıldı. Terörle mücadele ekipleri, Esenyurt'taki sitenin E Blok 5'inci katına operasyon düzenlerken, silah kullanmadı. Reina saldırganının operasyon sırasında yatağın arkasına saklandığı ve bu şekilde kendisini gizlemeye çalıştığı belirtildi.

EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Gözaltına alınan zanlı, İstanbul Emniyeti'ne götürüldüğü ve ardından sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Zanlı, buradaki sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemleri altında Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İLK SORGUSUNDA KABUL ETTİ

İddialara göre Abdulkadir Masharipov adlı terörist, emniyetteki ilk sorgusunda saldırıyı DEAŞ adına yaptığını söylediği belirtildi. Bu arada İstanbul Emniyeti, bugüne kadar yürütülen soruşturmalarda, çok sayıda kişinin gözaltına alındığı, teröristin yakalanması için polis sayısının 25 bine çıkarıldığı kaydedildi.

Esenyurt'ta DEAŞ'ın hücre evi olduğu belirtilen adrese yapılan baskında saldırganla birlikte 4 kişi daha gözaltına alındı

DÖRT KİŞİ GÖZALTINDA

Esenyurt'a hücre evine düzenlenen operasyonda Abdulkadir Masharipov ile birlikte 4 yaşındaki oğlunun da bulunduğu 2'si kadın 4 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Bu arada operasyonun yapıldığı sitede yoğun güvenlik önlemleri alınırken, hücre evindeki aramalarda sürüyor.

OPERASYON 17 GÜNDÜR SÜRÜYOR

Yılbaşı gerçekleşen hain saldırı sonrası İstanbul Emniyeti, zanlının yakalanması için sayısız operasyon düzenlenmiş, Esenyurt'ta bazı evlere baskın düzenlemişti. Emniyet kaynaklarına göre Reina saldırganı için bugüne kadar 200'ün üzerinde adrese baskın düzenlendi. Saldırı sonrası bölgedeki MOBESE kameralarını inceleyen polisin bugüne kadar bin saatin üzerinde görüntüleri izlediği kaydedildi.

150 BİN DOLARI ALAMADI

5 Ocak 2017 günü ise Silivri'deki bir adreste saldırgana ait olduğu belirtilen 150 bin ABD doları bulundu. Bu paranın saldırı karşılığı katile verilecek para olduğu tespit edildi. İstanbul polisinin yakın takibi sebebiyle kendisine ulaştırılamadığı tespit edildi. Teröristin, gözaltında bulunan bir şahsa 2 Ocak 2017 günü 23.30 sıralarında konum bilgisi attığı belirlendi. Ancak terörist konumu gönderdiği adreste de bulunamadı. Pendik Abdi İpekçi Caddesi'ndeki bir adreste yapılan aramada ise teröristin eşi F.A., 2 bayan ve 2 çocukla yakalandı.

SAĞ YAKALANMASI ÖNEMLİ

Bu arada güvenlik kaynakları Reian saldırganının sağ olarak yakalanmasının son derece önemli olduğu ve saldırının arkasındaki örgütlerinde bu şekilde ortaya çıkarılabileceği belirtiliyor.