BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
HABER /  MEDYA

Reina katliamcısı polislere ne gösterdi? Saldırıda FETÖ izi

Sabah yazarı Mahmut Övür, Reina saldırısında FETÖ izini sürdü ve çarpıcı bir ayrıntıyı köşesinde gündeme getirdi.

Abone ol

Reina katliamcısı DEAŞ teröristi Abdulgadir Masharipov, 39 kişiyi öldürdükten hemen sonra kendisini durduran polislerin elinden nasıl kurtuldu?

Kafaları karıştıran o görüntüyü yazısında kaleme alan Sabah yazarı Mahmut Övür, "Terörist, Reina’nın kapısında polislere ne gösterdi?" diye soruyor.

TELEFON KAYITLARINDA FİRARİ BİNBAŞI

Hatırlanacağı üzere yazar, 22 Ocak'ta "Reina katliamcısının FETÖ'cü yarbayla konuşması" başlıklı yazısında FETÖ şüphesine dikkat çekmişti. Olayı araştıran Nedim Şener de saldırganın laptopunda Masharipov'un telefon kayıtlarında 'Zafer Diriliş' adında binbaşının çıktığını ve bu kişinin Suriye'de firarda olduğunu açıklamıştı.

Saldırıda FETÖ izini süren Övür, bu kez de  Reina katliamından hemen sonra saldırganın nasıl polislerin elinden kurtulduğunu sorguluyor. "Bence asıl enteresan ve insanı şoke eden yer burası" diye yazan Övür, yazısına böyle devam ediyor:

Katliam sonrası kapıda şöyle bir görüntü var: Terörist, içeriden çıkıyor ve Kuruçeşme tarafına doğru yürüyor. Sonra birden geri dönüyor. Yani Reina'nın kapısına doğru. Arkasından koşarak gelen bir polis nedeniyle bir an tedirgin oluyor. Polis onu geçince, rahatlıyor ve yürüyerek tam Reina'nın kapısında duran kalabalık polis grubunun önüne geliyor. Sol eli cebinde. O sırada iki polis bunu durduruyor. Konuşmaya başlayınca şef olduğu anlaşılan bir polis daha geliyor. Teröriste bir şeyler soruyorlar. Adam, sol elini cebinden hiç çıkartmıyor.

POLİSLERE NE GÖSTERDİ?

Polis de "niye çıkarmıyorsun elinde ne var?" diye hiç sormuyor. Polislere sağ eliyle sağ pantolon cebi hizasından bir şey gösteriyor. Büyük ihtimalle bir kimlik bu. Ve polisler adamı bırakıyorlar. O da elini kolunu sallayarak oradan uzaklaşıyor.
Ben izlerken adamın rahatlığı ve polislerin ısrarcı olmamaları karşısında şaşırdım. Ve o sahneyle ilgili kafamda onlarca soru işareti oluştu. En basiti içeriden çıkan bir adam neden sorgulanmaz?
Ama en önemlisi terörist diye izlediğim o adamın orada polislere ne gösterdiği? İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan bu görüntüleri mutlaka izlemiştir. Doğrusu izlediğinde ne düşündü merak ediyorum. Bir soru da soruşturmayı yürüten savcıya; o polislere o adam kimdi diye soruldu mu sorulmadı mı?"