BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98

Resimli Regaip Kandili mesajları Regaib duası namazı

Resimli Regaip Kandili mesajları Regaib duası namazı

Regaip Kandili yarın. Regaib kandili mesajlari resimli kutlama sözleriyle hazırlandı. Regaip Kandili 12 rekatlık namazı nasıl kılınır okunacak kandil duaları hangileri? Peygamberimizin kandil duası türkçe anlamı.

Resimli Regaip Kandili mesajları Regaib duası namazı

30 Mart perşembeyi cumaya bağlayan gece Regaip Kandili. Peki Regaip ne demektir bu gece kaç rekat namaz kılınır ve hangi dualar okunur? 12 rekatlık Regaib Kandili namazının kılınışı ile birlikte sizler için Regaib kandili mesajlarını da resimli ve güzel sözlerle hazırladık. Kandil mesajlarını cep telefonlarınızdan kısa SMS olarak atabilirsiniz. En güzel Regaip kandili kutlama sözlerini de derledik. Regaip kelime manası olarak "pek çok ihsan" demektir. İhsanı bol olan bu kandil gecesinde bol bol dua edin ve namaz kılın. Regaib kandilinde edilen duaların geri çevrilmediğini ve bu gecede yapılan ibadetlere ihsanın bol olduğunu unutmayın. Sizlere resimli kandil mesajları eşliğinde namaz ve okunacak dualar hakkında bilgi sunalım.

Resimli Regaip Kandili mesajları Regaib duası namazı

Regaip Kandili namazı kaç rekattır nasıl kılınır : Regaip Kandili gecesini ibâdetle geçirmenin sevabı pek çoktur. Bu gecede kılınacak Hacet namazı 12 rek'attir. Bu namazın kılınışı sırasında Kadir Suresi de okunabilir. Çeşitli hacet duaları olduğu için herhangi bir tanesi tercih edilebilir. Hacet duasını okuduktan sonra Allah’tan ihtiyacın giderilmesi için dilekte bulunulur. Nihat Hatipoğlu'nun anlattığına göre ise Hacet namazı şöyle kılınır;

Resimli Regaip Kandili mesajları Regaib duası namazı

Regaip kandili Hacet Namazı, iki, dört ya da on iki rekat şeklinde kılınabilir. Regaip kandili Hacet namazında ilk rekâtta Fatiha ’dan sonra üç defa Âyetel-Kürsî okunur. Regaip kandili Hacet Namazına niyet edilir. Namazda asagidaki âyetler okunur: Hacet namazı 1. rekatta: Subhaneke + Fatiha + 3 Âyetel Kürsî Hacet namazı 2. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas. Hacet namazı 2. Rekâtin sonunda: Ettehiyyâtü +salli +barik Hacet namazı 3. Rekâtta: Subhaneke + Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas. Hacet namazı 4. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas. Rekâtin sonunda: Ettehiyyâtü + Allahümme salli + Allahümme bârik +Rabbenâ duaları okunur. Şayet Hacet namazını 12 rekat olarak kılmak isterseniz aynı şekilde niyet edilerek bunu 12 rekata tamamlayabilirsiniz.

Resimli Regaip Kandili mesajları Regaib duası namazı

Regaip Kandili'nde okunacak dualar peygamberimizin duası : Regaip Kandili gecesinde Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in okuduğu özel bir dua vardı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in verdiği bilgiye göre Peygamberimizin Regaib kandili duası şöyle; -"Allah'ım, recep ve şaban aylarını bizim için mübarek kıl ve bizi ramazan ayına kavuştur".