BIST 9.084
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.326,56

Refiye Yılmaz Kimdir?

Refiye Yılmaz henüz 23 yaşında. Ailesi ile birlikte Tekirdağ'da yaşıyor. Refiye Yılmaz Türkiye gündemine yakalandığı amansız hastalıkla oturdu. Milyonda bir görülen Gardner Sendromu Refiye Yılmaz'ı pençesine aldı.Doktorların bağırsak nakli yapılmazsa 6 ay yaşar dediği Refie Yılmaz'ın tek şansı ABD'deki Miami Hastanesi'nde bağırsak nakli yaptırmak. Bu nakli sadece bir tek hastane yaptığı için ücreti astronomik düzeyde. Refiye Yılmaz'ın sağlığına...

Refiye Yılmaz henüz 23 yaşında. Ailesi ile birlikte Tekirdağ'da yaşıyor. Refiye Yılmaz Türkiye gündemine yakalandığı amansız hastalıkla oturdu. Milyonda bir görülen Gardner Sendromu Refiye Yılmaz'ı pençesine aldı.

Doktorların bağırsak nakli yapılmazsa 6 ay yaşar dediği Refie Yılmaz'ın tek şansı ABD'deki Miami Hastanesi'nde bağırsak nakli yaptırmak. Bu nakli sadece bir tek hastane yaptığı için ücreti astronomik düzeyde. Refiye Yılmaz'ın sağlığına kavuşabilmesi için tam 1 milyon dolara ihtiyacı var.

Refiye Yılmaz'ın babası emekli ve ek iş olarak gece bekçiliği yapıyor. Baba Yılmaz, kızının tedavisi için şu ana kadar varını yoğunu harcamış. Anne Yılmaz ise ev hanımı. Kızının tedavisi için çalışmaya başlamış ancak aldığı ücret asgari ücret seviyesinde.

Amansız hastalığa yakalanan 23 yaşındaki Refiye Yılmaz ise Tekirdağ'da bir markette çalışıyor. O da çok düşük bir ücretle çalışıyor. Kullandığı ilaçlar çok pahalı ve Türkiye'de bulunmuyor. Bir milletvekilinin girişimleriyle şimdiye kadar ilaçlarını teminb edebilmiş ancak ilaç temin etme sürecinin uzunluğu ve zorluğu Refiye Yılmaz'ı canından bezdirmiş. Refiye Yılmaz'ın hikayesinin ana haber bültenlerinde yer almasından sonra Türkiye Refiye Yılmaz için seferber oldu.