BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,46
HABER /  GÜNCEL

Referandumu kararsızlar belirledi

12 Eylül referandumda en yakın oy oranını bilen ANDY-AR Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Acar, İnternethaber'e konuştu...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM /ÖZEL- 12 Eylül'de yapılan referandumda en yakın oy oranını tutturan ANDY-AR Yönetim Kurulu Başkanı stratejist Faruk Acar İnternethaber'e özel açıklamalarda bulundu.

Referandumla ilgili olarak çalışmalarına çok önce başladıklarını anlatan Faruk Acar, anayasa değişiklikleri TBMM’de görüşülürken halkın nabzını tutmaya başladıklarını söyledi.

SONUCU TARAFSIZLAR BELİRLEDİ

Sandıktan çıkan sonuçları tarafsızların belirlediğine dikkat çeken Acar, konuşmasında şunları kaydetti:

Her ay iki hatta üç araştırma gerçekleştirdik ve birini kamuoyuna açıkladık. Karşımıza çıkan sonuçlar hep EVET’i yukarıya taşıyordu. Aylar önce kararsızların seçim sonucunda etkili olacağını söyledik. Son günlere gelirken kararsızlar erimeye başladı ve EVET’e kayıyordu. Kararsızları kademeli olarak dağıttığımızda bir sonraki araştırma ile zaten sağlama yapmış oluyorduk. Son dört araştırmanın karar veren kararsızların kararı bir sonraki araştırmada tescillendi.

KENDİMİZE GÜVENDİK VE KAZANDIK

Stratejist ve uzman araştırmacı Faruk Acar bir an ettikleri tereddütü şöyle anlattı: Ayrıca son haftalarda açıklanan diğer araştırmacıların, HAYIR kapmayası yürüten cenahtan etkilendikleri dolayısı ile etkilediklerini görerek aslında araştırmalarımızda tereddüt yaşadık. Acaba biz mi yanlış yapıyoruz diye. Ancak bugün itibarı ile görüyorum ki bir araştırmacı sahadan çıkan neticesine güvenmeli. Biz güvendik ve kazandık.

Kamuoyuna son 5 gün kala açıkladığımız son araştırmamızdaki tahminimiz olan yüzde 57,4 EVET oranımız ile yanılmadık zaten.


İşte 12 Eylül referandumu öncesi yaptığı tahminlerle birinci olmanın haklı gururunu yaşayan Andy-Ar'ın öyküsü

Okumak için ikinci sayfaya geçiniz


[PAGE]



Faruk ACAR Andy-AR'ın öyküsünü şöyle anlattı:

1994 yılında anketör olarak girdiğim araştırma sektöründe şuanda da aktif olarak faaliyet gösteren şirketlerin bir kaçında çalışmalar yaptım. İlk olarak 1994 seçimleri, sonrasında 1999 seçimlerine kadar sırasıyla, anketör, supervisor, koordinatör olarak çalıştım ve sonunda Bursa’da yerel çapta işler için ANDY-AR Sosyal Araştırmalar Merkezi’ni kurdum.

1999 – 2000 yılı aralığında Bursa kamuoyuna ismimizi duyurmayı başardık. 2000 yılının sonlarına doğru Marmara bölgesinde bazı projeler ve sonrasında şirket olarak ilk seçimimiz olan 2002 seçimlerine girdik. Henüz Türkiye’nin tamamında hizmet veremezken, 2004 yılı ANDY-AR kariyeri için çok büyük bir dönüm noktası olmuştur.
2004 yılında; başta Marmara olmak üzere, İç Anadolu ve Ege bölgelerinde proje yaptığımız tüm müşterilerimizi memnun edecek şekilde sonuç tahminlerimiz ile Türkiye’nin tamamında hizmete ve artık ulusal bir şirket olma hedefine koyulduk. Türkiye kamuoyuna gerçekleştirmiş olduğumuz siyasi ve sosyal alanlarda ki projelerimiz ile adımızı duyurmaya başladık.

Türkiye genelinde yaklaşık, 6 Farklı Siyasi Parti Genel Başkanı ve Genel Merkezi, 800 civarında, Büyükşehir, İl, İlçe ve Belde Başkanları ve Belediyeleri, 350 dolayında Milletvekili ve sivil toplum kuruluşları ile çalışmalarımıza imza attık. Bugüne kadar yaklaşık 2.000 civarında farklı proje gerçekleştirdik.

2007 seçimlerinde tahmin ettiğimiz Türkiye geneli sonuçlarımız ile Türkiye
ANDY-AR’ı biraz daha tanıdı.

Son olarak 2009 yerel seçimlerine 48 saat kala Türkiye genelinde tahmin ettiğimiz İl genel Meclisi oranımız, Büyükşehir, İl, İlçe ve Belde tahminlerimiz ile ( TÜRKİYE’DE EN YAKIN TAHMİNDE BULUNAN 2. ( İKİNCİ ) araştırma şirketi ünvanına eriştik.

Faaliyetlerimizi Türkiye genelinde 40 il üzerine çıkaran ilk araştırma şirketi olduk. Referandum sonuçlarını 2009 seçim sonuçlarımız ile pekiştirerek 1. ( BİRİNCİ ) araştırma şirketi olmanın gururu ile çalışmalarımıza devam edeceğiz.