BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
HABER /  POLİTİKA

Referandumdan 'evet' çıkarsa Saadet Partisi kapanacak mı?

Referandumdan 'evet' ile çıkarsa Saadet Partisi, kapısına kilit vuracak mı? Merak edilen soruya Saadet Partisi Genel Başkanı böyle yanıt verdi.

Abone ol

Referandum kararını "hayır" olarak açıklayan Saadet Partisi, sandıktan "evet" çıkması halinde ne yapacak? İki büyük partiye yol veren yeni sistemde, Saadet Partisi'nin misyonunun sona ereceği görüşü partinin en tepesindeki ismine soruldu.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Haftası münasebetiyle ESAM tarafından Uluslararası Milli Görüş Sempozyumu düzenlendi. Akademisyenlerden biri Karamollaoğlu'na “Referandum evet ile sonuçlanırsa Türkiye’de iki parti dışında diğer partilerin bir fonksiyonu kalmayacak. Saadet Partisi’ni kapatıp siyaset dışında sosyal bir harekete döner misiniz?” sorusunu yöneltti.

ASLA YOLUNDAN DÖNMEYECEKTİR

İşte bu soruya Karamollaoğlu'nun verdiği yanıtı Milli Gazete yazarı Adnan Öksüz köşesinde böyle aktardı:

"Çay faslında bir akademisyen “Referandum evet ile sonuçlanırsa Türkiye’de iki parti dışında diğer partilerin bir fonksiyonu kalmayacak. Saadet Partisi’ni kapatıp siyaset dışında sosyal bir harekete döner misiniz?” şeklinde bir soru sordu. Temel Karamollaoğlu’nun
cevabı netti: “Saadet Partisi asla yolundan dönmeyecektir. Zaten referandumun sonucu ne olursa olsun en başarılı çıkan parti, Saadet Partisi olacaktır.”

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu: Eğer 'hayır' çıkarsa...