BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.429,35
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Referandumda rekor 'evet' formülü CHP çok kızacak!

Habertürk gazetesi yazarı Oray Eğin, bugünkü köşesinden referadumda 'Rekor evet formülü' başlığı altında bir yazı kaleme aldı. Yazıdaki detaylar CHP'lileri ve hayırcı kanadı kızdıracak türden.

Abone ol

Referandumda 'hayır' oyu verecek olan CHP kanadını bugünkü köşesine taşıyan Habertürk gazetesi yazarı Oray Eğin, partiye çok sert eleştirilerde bulundu. 

"Ben çözemiyorum, bu kadar beceriksizlik istense, özel olarak uğraşılsa mümkün olmaz gibi geliyor" diyerek CHP'ye yüklenen Oray Eğin, referandumda evetçilere en büyük katkıyı CHP'nin sağladığını yazdı:

"CHP’nin katkısı en çok “Evet’”çilere; bu çaresizliği gören kararsız seçmen ne yapsın?"

Oray Eğin bir de kehanette bulundu: Not edin, bir sonraki seçimde İzmir’i kaybedecekler.

İşte Oray Eğin'in CHP'lileri kızdıracak referandum yazısı:

"Düşünün, CHP’siniz ve günümüz siyasi ortamında varlık göstermeye çalışıyorsunuz. Mevcut bütün mekanizmalar da aleyhinize işliyor. Yıllardır iktidar olmadığınız için seçmene sunacağınız bir “hizmet” siciliniz yok örneğin. Medya arkanızda değil, en ufak bir açığınızı yakalasalar üzerinize saldıracaklar; bunu da biliyorsunuz. Biraz daha dikkatli davranmanız, hatta her adımınızı defalarca düşünerek atmanız gerekmiyor mu?

CHP tam aksini yapıyor. Yakalanacağını, bunun bedelinin ağır olacağını bildiği halde sürekli açık veriyor. Astronomik haberleşme faturası çürümenin son perdesi.

Bir buçuk sene önce de Ataşehir’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun kızının aldığı lüks rezidans dairesi gündeme gelmişti; aynı Ataşehir’de belediye başkanının eşi de 12 daire sahibiydi. Etik soruşturmaya tabi tutulmak yerine milletvekili yapıldı.

Belediyecilikte İSKİ’nin yarattığı tahribatı aşamadıkları gibi CHP’li belediyeler hizmet konusunda dökülüyor. Kaş gibi bir yerin kaybedilmesi boşuna mı? Not edin, bir sonraki seçimde İzmir’i kaybedecekler.

Ne de olsa CHP’ye oy veriyor” diye Beşiktaş’a alay eder gibi en tartışmalı, adı en fazla yolsuzluk dosyasında geçen Belediye Başkanı’nı layık gördüler; şimdi FETÖ soruşturmasından yurtdışı yasağı var.

ABANT KATILIMCILARI

Partinin iktidar olma stratejisi zaten yakın zamana kadar FETÖ ile işbirliği yapmak, Pennsylvania’daki şaklabandan medet ummaktı zaten. Abant Toplantıları’na katılan, okulları, ABD’deki terör yuvası derneklerini “diyalog” adı altında ziyaret eden milletvekilleri çıkardılar.

Kimsenin adını dahi yazamadığı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu seçmene dayatıp bir de “Tıpış tıpış oy vereceksiniz” diye hakaret eden de Kemal Kılıçdaroğlu’ydu... Karşı tarafı makarnaya oy vermekle suçlar CHP’liler bir de.

Şu son 10 yılda bir alternatif gündem, kamusal tartışma çıtasını yükseltecek, ufuk açacak tek bir söylem bile bulmaktan acizler. Hayvan hakları, eşcinsel hakları gibi kendi gündemlerini bulan, en azından oralarda bir açığı dolduran birkaç milletvekilini de tasfiye edip yerine Halk TV’de bir-iki kere görünen üçüncü sınıf gazetecileri getirdiler.

Ne yazık ki mezhep siyaseti yaparak partisinin delege yapısını kendi lehine değiştirdiğinden ondan hesap sorabilecek bir mekanizma yok CHP’de. Koltuğa yapıştı.

SAHTE İRAN KORKUSU

Şimdi referandumda tam da kendisinden beklenileni yapıyor. Kaybetmeye baştan programlanmış gibi... Dün bizim gazetede vardı işte; “Bu bir rejim değişikliğidir, İran, Suriye, Libya, Mısır cumhuriyet mi? Cumhuriyet. Onların cumhuriyeti bizim cumhuriyete benziyor mu” gibi ne dediği belli olmayan, karmakarışık, dahası referandum dinamiğini çözemediği anlaşılan birtakım açıklamalar yapıyor: “Türkiye, İran olacak” korkusu yıllarca işlendi ve bir karşılığı olmadığı anlaşılmadı mı?

İçi boş sloganlarından biri “Çocuklarınıza bırakacağınız en büyük miras hayır oyu”. Güçlü Türkiye, sağlam ekonomi, büyümenin karşılığında verdiği cılız mesaj bu. Somut olarak önereceği bir şey olmadığından soyut kavramlarla siyaset yapma peşinde.

Ben çözemiyorum, bu kadar beceriksizlik istense, özel olarak uğraşılsa mümkün olmaz gibi geliyor. CHP’nin katkısı en çok “Evet’”çilere; bu çaresizliği gören kararsız seçmen ne yapsın?