BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.307,15

Referandumda nerede oy kullanacağım?

Referandumda nerede oy kullanacağım?

16 Nisan Pazar 2017'de Türkiye sandığa gidecek. Oy vermek için gideceğiniz sandık bilgilerinizi ise YSK'nın sandık sorgulama bölümünden öğrenebilirsiniz işte detaylar...

Referandumda nerede oy kullanacağım?

16 Nisan 2017’de yapılacak olan Anayasa referandumu Türkiye’nin kaderini belirleyecek. Siyasi partiler referandum öncesi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Anket şirketleri vatandaşın nabzını tutuyor. Yüksek Seçim Kurulu geçtiğimiz hafta seçmen listelerini halka duyurmuştu, 12 Mart itibariyle de internet sitesindeki sayfayı aktif hale getirdi.

Referandumda nerede oy kullanacağım?

Yüksek Seçim Kurulu “Sandık Sorgulama” sayfasını 12 Mart’tan itibaren vatandaşların hizmetinde. Oy kullanacak insanlar hem e-devletten hem de YSK’nın resmi sitesinden T.C Kimlik Numarası, Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl ve Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No gibi bilgileri girerek sorgulama yapabilecek. secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp adresindeki sayfada gerekli bilgileri girerek nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.

Referandumda nerede oy kullanacağım?

OY KULLANIRKEN BUNLARA DİKKAT EDİN YSK'nın belirlediği kurallar doğrultusunda oy kullanırken yapılacak bu hatalar oyunuzun geçersiz olmasına ve seçim sonucunu etkilemesine neden olabilir. Bu nedenle seçmenin yapması gereken tek şey belirtilen kurallar çerçevesinde oyunuzu kullanmaya dikkat etmek. Sandık başına gelen seçmen; Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı(TCKK), Geçici Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgelerden birini başkana verir ve seçmen sıra numarasını söyler. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamaz.

Referandumda nerede oy kullanacağım?

Belediyeler ile köy veya mahalle muhtarlarınca düzenlenip onaylanan kimlik belgeleri seçmenin kimliğinin tespitinde geçerli değildir. Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmî bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için, bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kâğıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şarttır. Ceza infaz kurumlarında tutuklu ya da taksirli suçlardan hükümlü bulunan seçmenlerden yukarıda sayılan kimlik belgeleri bulunmayanlar için, cezaevi idaresince verilmiş belge, kimlik belgesi yerine geçer.