BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,61
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

Referandum sonuçlarında kritik bölge! Yıldırım açıkladı

Referandum anket sonuçları kamuoyu ile paylaşılmaya devam ederken bir çarpıcı değerlendirme de Başbakan Yıldırım'dan geldi.

Abone ol

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, Başbakan Binali Yıldırım'ın bölgelere ilişkin tahmini referandum sonuçlarını bugünkü köşesine taşıdı.

"7 bölgenin referandum röntgeni" başlıklı yazısında Acet, kamuoyu araştırma şirketlerinin yayınladıkları anketleri ele aldı. GENAR Başkanı İhsan Aktaş'ın “Uçağın burnu kalkış pozisyonu aldı. Evet oyları yükseliyor” sözlerine yer veren yazar, Başbakan Binali Yıldırım ile olan diyaoğunu okurlarla böyle paylaştı:

Geçtiğimiz hafta Elazığ'da televizyon programının reklam arasında konuşan Başbakan Yıldırım'ın konuyla ilgili değerlendirmesini paylaştı.

YILDIRIM: 5, BELKİ 6 BÖLGEDE EVETLER ÖNDE

Normalde Binali Bey, bu konularda ser verip sır vermeyen bir tutum izliyor. Bunu bildiğim için başka bir yöntem kullanıp istediğimi aldım.

Geçen hafta bugün Elazığ'dan yaptığımız yayının reklam arasında Başbakan Yıldırım'a, evet oylarının oranını kast ederek “7 Bölge'ye baktığınız zaman nasıl bir sıralama var?” diye sordum.

O da anlatmaya başladı. “Birinci sırada Karadeniz var. İkincide İç Anadolu Bölgesi. Sıralama, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Akdeniz, Marmara ve Ege diye gidiyor” dedi. Devam ettim. “Bu durumda 7 bölgenin kaçında öndesiniz?” Diye sordum. Başbakan, “5, belki 6 da olabilir” dedi.

MARMARA'DA SONUÇLAR KAFA KAFAYA

Şimdi bu sözlerin analizini yapalım: Başbakanın sözlerinden, evet oylarının yukarıda saydığımız 7 bölgenin ilk 5'inde önde olduğu sonucu çıkıyor. Anlaşılıyor ki, Marmara'da kafa kafaya bir durum söz konusu. Ege'de ise hayır oyları önde.