BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,84
ALTIN 2.423,00
HABER /  POLİTİKA

Referandum ne zaman İsmet Yılmaz tarihi verdi

Referandum tarihi ne zaman sorunun yanıtı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. Bakan Yılmaz, referandum tarihi için 9 Nisan ve 16 Nisan'ı işaret etti. Öte yandan Hürriyet yazarı Selvi referandum 16 Nisan'da olacağını yazdı.

Abone ol

Referandum tarihine ilişkin tarih hükümet kanadından geldi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Türkiye'nin sandık başına gideceği tarihi 9 Nisan ve 16 Nisan olacağını duyurdu. 

Anadolu Ajansı Editör Masası programına konuk olan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz referandum takvimine yönelik değerlendirmelerde bulundu.  Yılmaz konuşmaında, "(Anayasa değişikliği referandumu) Dün Cumhurbaşkanımız açıkladı, bu hafta içerisinde kararını vereceğini ve anayasa değişikliğine ilişkin kanunun yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderileceğini söyledi. Bekliyoruz, bugün imzalarsa muhtemelen 9'unda ama bir iki gün sonra, cuma ya da cumartesi günü imzalarsa ayın 16'sında. İki tarihten birisi, 9 Nisan veya 16 Nisan'da referandum yapılacak." diye bilgi verdi. 

SELVİ DE TARİH VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın henüz tarihi açıklamadığı referandum takvimi ile ilgili bugün Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi bir köşe yazısı yazdı. 

Selvi, yazısında referandum tarihinin 16 Nisan olarak açıklanacağını söylerken "Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa değişikliğini perşembe ya da en geç cuma günü onaylayacak, bu durumda 16 Nisan’da sandığa gideceğiz" dedi.