BIST 9.577
DOLAR 32,45
EURO 34,50
ALTIN 2.474,05
HABER /  GÜNCEL

Referandum iptal mi YSK'dan son dakika kararı

Referandum iptal edildi mi? YSK referandum kararı ne oldu? sorularının yanıtları geldi. YSK son dakika referandum kararı belli oldu

Abone ol

Referandumun ardından Türkiye'nin bir numaralı gündemi haline gelen "mühürsüz oy pusulası" tartışmasında karar açıklandı. Yüksek Seçim Kurulu kararını verdi ve YSK referandum iptal başvurularını reddetti.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından CHP'nin referandum iptaline ilişkin başvurusu reddedildi.

Oylamada 10 üye ret oyu verirken 1 üye kabul oyu kullandı.

Türkiye'de  pazar günü 18 maddelik anayasa değişikliği referandumu için 55 milyon 319 bin seçmen, sandığa gitti. Yapılan oylama sonunda  "evet" oyları  yüzde 51,40 "hayır" oyları oranı ise 48,60 oldu. CHP,  'mühürsüz oy' iddiasında bulunarak referandumun iptali için YSK'ya başvurdu. CHP'nin dışında bazı siyasi partiler ve vatandaşlarda YSK'ya itirazlarını iletti.  Yüksek Seçim Kurulu, (YSK) anayasa referandumuna ilişkin yapılan itirazları görüşmek üzere  saat 14.30'da  toplandı.

BAŞVURU REDDEDİLDİ

Türkiye'nin gözü kulağı bu karardaydı. Yaklaşık 3.5 saat süren toplantının ardından iptal başvurusu karara bağlandı. YSK CHP'nin seçimin iptal edilmesi yönündeki talebini reddetti.

Oylamada 10 üye ret oyu verirken 1 üye kabul oyu kullandı.

Gerekçeli kararda sandık kurulu üyeleri hakkında soruşturma başlatılabileceği söylendi.

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım da bugün yaptığı açıklamada, "YSK bugün bu itirazları değerlendirip açıklayacağını ilan etmiştir. İtiraz etmek haklarıdır anlayışla karşılıyoruz. İtirazların gideceği adres de YKS’dır" ifadelerini kullanmıştı.