BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36
HABER /  DÜNYA

Referandum erteleniyor mu? Barzani'den flaş açıklama

IRAK Bölgesel Kürt yönetimi uluslararası mecradan gelen referandumu ertele baskısına karşı direniyor. ABD temsilcisi de erteleme isteğinde bulundu. Neçirvar Barzani 'ertelemeye' ilişkin Rusya gazetesine konuştu.

Abone ol

Russia Today’e (RT) konuşan Başbakan Barzani, “Şimdiye kadar Kürdistan Bölgesi’nde referandumun ertelelenmesiyle ilgili alınmış bir karar yok” dedi.

Başbakan, “Açık bir şekilde McGurk’e referandum tarihinin doğru bir tarih olduğunu belirttik” ifadelerini kullandı. Başbakan Barzani, sözlerine şöyle devam etti:

 -“Sürece yönelik Yüksek Referandum Komitesi kuruldu. Komitenin bu kararı vermesi gerekiyor. Mevcut durumda karar ise 25 Eylül’de referandumun yapılacağıdır.”

ABD'YE REFERANDUM İÇİN DEDİK Kİ...
ABD’nin referanduma bakışı ve Kürdistan Bölgesi yetkililerinin ABD’li yetkililere verdiği yanıta ilişkin Neçirvan Barzani, şu ifadeleri kullandı:

-“Amerika daha önce de açıklamıştı. Aynı zamanda sayın McGruk da ziyaretinde referandum tarihinin doğru olmadığına dair görüş belirterek, önceki duruşlarının devam ettiğini söyledi. Biz de kendilerine açık bir şekilde referandum için doğru zamanlama olduğunu söyledik. Dolayısıyla iki taraf da konuya ilişkin farklı görüşlere sahip.”