BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,68
ALTIN 2.518,51
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

Referandum anket sonuçları GENAR CHP seçmeni fikir değiştiriyor!

GENAR'ın referandum anket sonuçları yayınlandı. Anket sonuçlarına göre 2017 referandumu öncesi hayır cephesinde yer alan CHP kan kaybediyor. Anket sonuçlarına göre CHP seçmeninin yüzde 10'u referandumda 'evet' diyecek!

Abone ol

AK Parti MKYK’sının geçen hafta yapılan toplantısında, Genar Araştırma Şirketi’nin yaptığı son saha analizi detaylı şekilde değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bireysel oyunun yüzde 60 olarak çıktığı belirtilen anket sonuçlarında, vatandaşlar arasındaki referandum desteğinin de yüzde 55’e yükseldiği görüldü.

MHP TABANI REFERANDUMDA 'EVET' DİYECEK!

Star gazetesinde yayınlanan anket sonuçları, MHP tabanının, belirtildiğinin aksine yarıya yakın oranda referanduma destek vereceğini ortaya koydu.

CHP VE HDP'DE 'EVET'ÇİLER ARTIYOR

Bu arada anketin sonuçları arasında, Meclis’te “hayır” cephesini oluşturarak, Anayasa değişikliğine engel olmaya çalışan CHP ve HDP’nin yönetimlerinin aksine her iki parti tabanının da “evet”e meyilli olduklarına yönelik rakamlar dikkat çekti. Ankete katılanlardan, AK Parti seçmeninin yüzde 96’sı, MHP seçmeninin yüzde 46’sı referandumda “evet” diyeceğini belirtirken, CHP seçmeninin yüzde 10’u, HDP seçmeninin de yüzde 4.5’i “evet” diyeceğini ifade etmesi dikkat çekti.

referandum anket sonuçları genar chp son durum

KILIÇDAROĞLU: HAYIR ÇIKACAK ADIM GİBİ EMİNİM!

Anket sonuçları referandumdan 'hayır' çıkmasını bekleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun tahminlerini de çürüttü. 

Kılıçdaroğlu, geçen hafta katıldığı bir televizyon programında  “Referandumdan ‘evet’ çıkmayacak, ‘hayır’ çıkacak, adım gibi eminim. Bu ülkenin vatandaşları nasıl Milli Kurtuluş Savaşı’nda Meclise sahip çıkmışlarsa, yine kendi Meclislerine sahip çıkacaklardır” demişti.