BIST 9.777
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.437,21
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Refahlıları tutuklayan o hakimi aday gösterdi!

Saadet Partisi'nin aday listesinde Eski DGM hakimi, Ergenekon sürecinde tutuklanan Tanju Güvendiren'in yer alması herkesi şaşırttı. Güvendiren Refah Partililere tutuklama kararı veren hakimdi.

Abone ol

Partilerin milletvekili aday listelerinin etkisi sürüyor. Saadet Partisi'nin aday listesinde en dikkat çeken isimlerden biri, Ergenekon operasyonları sırasında gözaltına alınan ve ardından da tutuklanarak cezaevine konan Tanju Güvendiren oldu.

Ankara 1. Bölge 1. sıradan aday gösterilen Güvendiren, geçmişte Ankara Devlet Güvenlik Mahkemelerinde görev yaptı.

REFAHLILARI TUTUKLAYAN HAKİM: 28 Şubat sürecinde Ankara'da Aczmendileri tutuklayan nöbetçi DGM hâkim olan Güvendiren, 'Kudüs Gecesi'ni düzenleyen Refah Partili Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ve 9 kişiyi de tutuklayan hakimdi.

Güvendiren, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de çok yakın dostu. Eski Askeri Yargıtay Onursal Üyesi olan Tanju Güvendiren, 2006 yılında Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'ndaki seçimler sırasında üyelere hitaben, "Ben buraya sata sata değil, asa asa geldim" sözleriyle de gündem olmuştu. Bu sözleri nedeniyle tepki çeken Güvendiren, seçimi 7-1 kaybetmişti.

AK PARTİ'DEN SAADET'E

Saadet Partisi, Diyarbakır 1. sırada Haşim Haşimi'yi tercih etti. Geçmişte Refah Partisi Cizre Belediye Başkanlığı yapan Haşimi, yine RP'den ve Fazilet Partisi'nden de milletvekili seçilmişti. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti listelerinde Diyarbakır'da üçüncü sıradan aday gösterilen ama seçilemeyen Haşimi, 1 Kasım'da tekrarlanan seçimlerde ise liste dışı kalmıştı. Haşimi bunun üzerine seçimlerde bağımsız milletvekili aday olmuştu.

AK Parti kurucularından, MazlumDer'in eski başkanı Ahmet Faruk Ünsal da Gaziantep 1. sıradan aday oldu. Ünsal, 22. Dönem'de AK Parti Adıyaman Milletvekili olarak Meclis'e girmiş, ayrıca çözüm sürecinde de Akil İnsanlar Heyeti'nde yer almıştı.

LİSTEYE GİREN HDP'Lİ İSİMLER

HDP'den ayrılan Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da SP'nin İstanbul 3. Bölge 1. sıra milletvekili adayı oldu. Kulislerde Tan'ın, CHP'nin SP kontenjanına yazılacağı belirtilmiş, bu da tepkilere neden olmuştu.

SP listesinden aday olan ve 7 Haziran seçimleri öncesinde HDP'ye destek veren bir başka isimse Faris Özdemir oldu. Batman'dan 1. sıra adayı olan Özdemir, Raman aşireti liderlerinden ve daha önce Meclis'in 20. ve 21. Dönemi'nde DYP'den milletvekili seçilmişti.