BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.424,07
HABER /  GÜNCEL

Tayyip Erdoğan ve Melih Gökçek asılacak!

Kayseri eski Büyükşehir Belediye Başkanı Şükrü Karatepe'den olay yaratacak açıklamalarda bulundu...

Abone ol

28 Şubat döneminin öne çıkan isimlerinden Refah Parti'li Kayseri eski Belediye Başkanı Şükrü Karatepe dün TBMM 28 Şubat alt komisyonuna bilgi verdi.

MELİH'İ DE TAYYİP'İ DE ASACAĞIZ

Karatepe, 10 Kasım'da yaptığı ve hakkında dava açılan konuşmadan önce 9 Kasım akşamı bir olay yaşadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

''O akşam Garnizon Komutanı 'resepsiyona eşlerinizle geleceksiniz, yoksa sizi cebren getiririm' dedi. Şehrin protokolüne giren insanlar oradaydık. Bir ara eşim bana işaret ederek geldi: 'Paşa, darbe yapıp Melih'i de Tayyip'i de asacağız dedi' dedi. 'O kafayı buldu biraz, çok içiyor' dedim. Bir süre sonra kendiliğinden haremlik selamlık bir ortam oluştu. Paşa, bir ara garnizon içinde namaz kılınması, askerlerin abdest almasını karikatüre ederek anlatıyor. Ben de 'elindekine dikkat et, bu işlere karışma, inançlarla ilgili böyle konuşma. Gidip darbe yapacağız diyorsun. Bunu kadın lara söyleme, yakışmıyor' dedim. Bana, 'Korkma, seni asmayız. Sen modern bir kişisin. Yabancılar geliyor, İngilizce konuşuyorsun. Sen laik birisin' dedi. Sinirlendim ve fazla kalmadım. Ertesi gün törende söylediklerim, paşanın sözlerine cevaptır."

HERKES DİK DURSAYDI DARBE OLMAZDI

28 Şubat'ın ikinci failinin basın olduğunu belirten Karetepe, darbelerde herkesin günahı olduğunu söyledi. Türk insanın konjonktüre göre iki yüzlü davrandığını söyleyen Karatepe, şunları söyledi:

"28 Şubat'ta Demirel ilkeli davransaydı, Mesut Yılmaz başka başka konuşmayıp samimi davransaydı, Mesut Yılmaz başbakan olmak için her şeyi yaptı, DYP dik dursaydı. Seçimlerden sonra iktidar CHP'ye verilseydi darbe olmazdı."