BIST 9.718
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.436,69
HABER /  POLİTİKA

Recep Tayyip Erdoğan yemin etti Çankaya Köşkü'ne çıktı

Recep Tayyip Erdoğan 12. Cumhurbaşkanı olarak bugün Çankaya Köşkü'ne çıktı, Abdullah Gül ile devir teslim yaptı.

Abone ol

Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmen görevine başladı.

Erdoğan devir teslim töreninde Gül'e kardeşim diye hitap etti, bir de jest yapıp Devlet Şeref Madalyası taktı.

BU KEZ TADINI ÇIKARDILAR

Hatırlanacağı gibi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Abdullah Gül Köşk'e çıktığında yaratılan krizler sebebiyle bunun 'tadını çıkaramadıklarını' söylemişti.

Bu kez herşeyin ve her anın tadını çıkardılar. Recep Tayyip Erdoğan'ın Çankaya yolculuğunun her adımından renkli görüntüler yansıdı.

İşte günün özeti;

TBMM Genel Kurulu'nda yemin eden Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak ilk mekanı Anıtkabir oldu. İlk kez Anıtkabir Özel Defteri'ni 'cumhurbaşkanı' sıfatıyla imzalayan Erdoğan, Çankaya Köşkü'ne çıktı. Çankaya Köşkü'ndeki devir teslim töreninde Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Forsu'nu alarak fiilen görevine başladı.

GÜL ÇİFTİ ASKERİ TÖRENLE UĞURLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, devir teslim töreni sonrası 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşini askeri törenle Çankaya Köşkü'nden uğurladı. Gül çifti törenin ardından resepsiyona katılmadı, çiftin İstanbul'a gittikleri öğrenildi. Gül çifti Çankaya'dan ayrılırken Köşk personeli tarafından alkışlarla uğurlandı.

ekran-resmi-2014-08-28,-18.11.12.png

ERDOĞAN FORSU ALDI

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması sonrası devir teslim töreni gerçekleşti. Erdoğan Abdullah Gül'e 'Devlet Üstün Hizmet Madalyası' takarken, Gül de Cumhurbaşkanlığı Forsu'nu Erdoğan'a vererek resmen görevini devretti.

ekran-resmi-2014-08-28,-18.09.21.png

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İLK KONUŞMA

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk konuşmasını yapıyor. Erdoğan Gül'ün konuşmalarına karşılık vererek, "Gül'ün tecrübelerinden faydalanacağım" diye karşılık verdi.

ekran-resmi-2014-08-28,-17.48.54.png

ABDULLAH GÜL'DEN VEDA KONUŞMASI

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'ndeki devir teslim töreninde konuşma yaptı. Gül, Erdoğan, "10 yıl önce Başbakanlık görevimi devrederken olduğum gibi bugün de müsterihim" diye seslendi.

Konuşmasında eşi Hayrünnisa Gül'e de teşekkür eden Abdullah Gül, "Ben milletin çocuklarını kurtarırken, sen de bizim çocukları kurtaracaksın dedim. O da bunu yaptı" dedi.

ekran-resmi-2014-08-28,-17.37.45.png

GÜN BOYU YAŞANANLARIN ÖZETİ



ERDOĞAN ÇİFTİ KONUKLARI SELAMLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Çankaya Köşkü Büyük Tören Salonu'nda konuklarla selamlaştı.

cumhurbaşkani-erdoğan-çankaya-köşkünde.jpg

GÜL ÇİFTİ KARŞILADI

Erdoğan çiftini Çankaya Köşkü'nün girişinde Hayrünnisa Gül ile Abdullah Gül karşıladı. Erdoğan, tören kıtasını selamlaması sonrası Erdoğan ve Gül çiftleri birlikte kameralara poz verdi.

recep-tayyip-erdoğan-ve-abdullah-gül-çankaya-devir-teslim.jpg

ERDOĞAN ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'ne vardı. Erdoğan, Atlı Süravi Birlikleri karşıladı. Şu sıralar Erdoğan'ın makam aracı Atlı Birlikle birlikte Köşk binasına doğru ilerliyor.

cumhurbaşkani-erdoğan-çankaya-atli-süravi-birliği-karşilama.jpg

DAVETLİLER KÖŞK'TE

Çankaya Köşkü'ndeki devir teslim törenine davet edilen konuklar gelmeye başladı. Erdoğan ve eşinin birazdan Köşk'e doğru yola çıkması bekleniyor. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nün 1 numaralı kapısında gelen konukları karşılıyor.

çankaya-köşkü-devir-teslim-töreni.jpg 

SEVGİ SELİ

Anıtkabir'deki tören sonrası Erdoğan dinlenmek üzere Başbakanlık Konutu'na geçti. Yolda Türk bayraklı çok sayıda kişi Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

cumhurbaşkani-erdoğan-yemin-etti.20140828152138.jpg

ATA'NIN HUZURUNDA SÖZ VERDİ

Atatürk'ün mozelesine çelenk bırakmasının ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni ilk kez Cumhurbaşkanı sıfatıyla imzaladı.

Erdoğan ilk yazısında "Vefatınızı ardından cumhurbaşkanlığı makamı ile cumhur arasındaki bağlar zayıfladı" dedi ve şunları yazdı:

"Bugün göreve başlarken bir kez daha cumhur ile başkanının, devlet ile milletin kucaklaşmasına vesile olduğunu düşünüyorum. Sizler istiklal mücadelesini başlatmış, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için mücadele etmiştiniz. Türkiye bugün özüyle ve ruhuyla tekrar buluşmuştur. Hakimiyeti Milliye’ye her zamankinden fazla güç kazandırmıştır. Vazifeye başladığım bu ilk günde aziz milletimiz için her zamankinden fazla çalışacağıma söz veriyorum
Ruhun şad olsun."

cumhurbaşkani-erdoğan-anitkabir-özel-defterini-imzaladi.jpg

ERDOĞAN ANITKABİR'DE

15.00- 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir'e ulaştı. Mozeleye Cumhurbaşkanlığı çelengini bırakan Erdoğan saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.

cumhurbaşkani-erdoğan-anitkabire-çelenk-birakti.jpg 

ERDOĞAN MECLİS'TEN AYRILDI

14.40- Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin töreni sonrası Meclis'ten ayrıldı. Erdoğan, Meclis merdivenlerinden eşi Emine Erdoğan'la el ele indi. Meclis çıkışında askeri törenle uğurlanan Erdoğan'a protokol kuralları gereği eşi Emine Erdoğan eşlik etmedi.

cumhurbaşkani-erdoğan-meclisten-ayrildi.jpg

ŞEREF HOLÜNDE TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Yemin töreni sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Şeref Holü'nde milletvekillerinin tebriklerini kabul etti.

cumhurbaşkani-erdoğan-yemin-töreni-sonrasi-meclis-şeref-holünde-tebrikleri-kabul-etti.jpg

101 PARE TOP ATIŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin etmesi sonrası Ankara'da 101 pare top atışı yapılmaya başlandı. Erdoğan'ın makam aracındaki forslar açıldı, Meclis'teki göndere Cumhurbaşkanlığı Forsu çekildi.

cumhurbaşkani-erdoğan-yemin-etti.jpg

cumhurbaşkani-erdoğan-makam-aracinda-cumhurbaşkanliği-forslari-açildi.jpg

ERDOĞAN YEMİN ETTİ

14.10 Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'te mazbatasını aldı, cumhurbaşkanlığı yeminini etti.

recep-tayyip-erdoğan-cumhurbaşkani-yemin-tbmm.jpg

ERDOĞAN MAZBATASINI BÖYLE ALDI

recep-tayyip-erdoğan-yemin-mazbata.jpg
AİLESİ TÖRENİ BÖYLE İZLEDİ

Erdoğan Meclis kürsüsüne gelip mazbatasını aldıktan sonra yemin etti. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı yeminini eşi Emine Erdoğan, oğlu Burak Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan locadan izledi.

erdoğan-yemin-töreni-burak-ve-sümeyya-erdoğan.jpg
SARE HANIM DA GENEL KURUL'DA

Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu ve oğlu Mehmet de, izleyiciler arasında yer aldılar. Sare Hanım, kordiplomatik üst düzey devlet görevlileri için ayrılan locadan genel kurulu izledi. Sare Hanım, Diyanet İşleri Başkanı'nın yanına oturdu.

KOMUTANLAR TAM TAKIM

Yemin töreninde başta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve tüm kuvvet komutanları katıldı. Ayrıca Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve tüm yüksek yargı organlarının başkanları da yemin töreni için kendilerine ayrılan yerdeydi.

ELE ELE MECLİS'E GİRDİLER

Erdoğan, kendisi için düzenlenen askeri karşılama töreni sırasında Tören Birliği'ni selamladı. Daha sonra eşi Emine Erdoğan'la el ele Meclis binasına giren Erdoğan'ı Şeref Kapısı'nda Meclis Başkanı Cemil Çiçek karşıladı.

12.-cumhurbakani-recep-tayyip-erdoğan-ve-eşi-emine-erdoğan-mecliste.jpg

ERDOĞAN MECLİS'TE

14.00- 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yemin töreni için TBMM'ye geldi. Meclis bahçesinde Erdoğan için A Tipi Askeri Tören düzenlendi. Erdoğan'ı Meclis Bahçesi girişinde Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçelikapılı karşıladı. 

12.-cumhurbaşkani-recep-tayyip-erdoğan-için-mecliste-askeri-karşilama-töreni-düzenlendi.jpg

KORUMASI DEĞİL YAVERİ KAPIYI AÇTI

Erdoğan'ın Meclis'e girişinde bu kez makam aracının kapısını koruması değil, Cumhurbaşkanlığı Başyaveri açtı.

12.-cumhurbaşkani-recep-tayyip-erdoğan-başyaveri.jpg

ERDOĞAN MECLİS'E GİDİYOR

Türkiye'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıldır ikamet ettiği Keçiören Subayevleri'ndeki evinden ayrıldı. Cumhurbaşkanlığı makam aracının yer aldığı büyük bir konvoyla evinden ayrılan Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı Başyaveri eşlik ediyor.

erdoğan-yemin-töreni-için-keçiörendeki-evinden-ayrildi.jpg

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU MECLİS'TE

Yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erdoğan'ın yemin törenine katılmak için Meclis'e geldi.

KOMŞULARI ERDOĞAN ÇİFTİNİ BEKLİYOR

Erdoğan'ın Keçiören'deki evinin yakınında komşuları Erdoğan çiftini bekliyor. Erdoğan kısa bir süre sonra evinden ayrılıp, Meclis'e gitmesi bekleniyor.

cumhurbaşkani-erdoğan-çankaya-köşküne-çikiyor.jpg

CUMHURBAŞKANI OLARAK İLK KONUŞMASI

Erdoğan'ı Meclis girişinde en yaşlı Meclis Başkanvekili karşılayacak. Erdoğan için Meclis'te A Tipi Askeri Karşılama töreni yapılacak. Daha sonra Meclis Şeref Kapısı'nda Meclis Başkanı Cemil Çiçek tarafından karşılacak Erdoğan, Meclis Genel Kurulu'nda yemin edecek. Yemin töreninden sonra Erdoğan'ın Meclis'e hitaben konuşma yapması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAM ARACI GELDİ

Cumhurbaşkanlığına bağlı makam aracı, forsu kapalı olarak 12. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşini Meclis'teki yemin törenine götürmek için Keçiören'deki evine geldi. Ancak resmi devir teslim töreni henüz gerçekleşmediği için aracın forsu kapalı durumda. Erdoğan çifti Keçiören'de Subay Evleri'ndeki konutunda tören öncesi son hazırlıklarını yapıyor. 

Saat 13.30 sularında Cumhurbaşkanlığına bağlı kapalı forslu bir makam aracı Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı Meclis'teki yemin törenine götürecek. Erdoğan, Meclis'teki yemin töreninin ardından ise Anıtkabir'i ziyaret edecek. Ardından akşam saatlerinde Köşk'te devir teslim töreni gerçekleştirilecek.

140828arac640.hlarge.jpg

ERDOĞAN'IN KORUMA EKİBİ DEĞİŞMEYE BAŞLADI

Bu arada Erdoğan'ın koruma ekibi de değişmeye başladı. Cumhurbaşkanlığına bağlı eskort ekipleri de Erdoğan çiftinin evine geldi.

KORUMA GİTTİ BAŞYAVER GELDİ

Normalde Başbakan Erdoğan'ın koruma aracında sağ ön koltukta koruma müdürü otururdu. Bugünden itibaren ise o koltukta Cumhurbaşkanlığı Başyaveri oturacak.

cumhurbaşkanliği-makam-araci.jpg