BIST 9.458
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.504,20
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan PKK'ya sert sözler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ASO'da düzenlenen törende terör örgütü PKK'ya sert mesajlar verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2012'yi final yılı olarak gören PKK için "Avcunuzu yalayacaksınız. Siz bu ülkede, bizimle final falan yapamazsınız, yapamazsınız." ifadelerini kullandı.

Teröristleri silah bırakmaya çağıran Erdoğan, bu çağrıya kulak vermeyenlere "Biz sizi inlerinizde de bulacağız. Bu işin lamı cimi yok" diye seslendi.

ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan ASD 49. yıl ödül töreninde konuşan Erdoğan, PKK'ya ve uzantısı BDP'ye yüklendi.

2013'TE YÜZDE 4 BÜYÜME

Konuşmasına Batılı ülkeleri sarsan ekonomik krizi hatırlatarak başlayan Erdoğan, Türkiye'nin son 10 yılda geldiği noktayı rakamlarla açıkladı. Erdoğan, 2012 yılında küresel büyümenin yüzde 3,3 olarak gerçekleşmesinin beklendiğini belirterek, ''Gelişmiş ekonomilerin ortalama yüzde 1,3 büyüyeceği tahmin edilirken, Avro Bölgesi'nin 2012 yılında yüzde 0,4 daralacağı tahmin ediliyor. Türkiye olarak biz, 2012 yılında yüzde 3,2, 2013'te yüzde 4 ve 2014 - 2015 yıllarında da yüzde 5'lik büyüme hedefliyoruz'' diye konuştu.

Erdoğan, isim vermeden Emin Çölaşan'ın paradan 6 sıfır atılırken yaptığı iddialı konuşmayı hatırlattı:

HALA ANIRMADILAR

''O gün 10 yıl sonra enflasyonun yüzde 6'lara düşeceği söylenseydi açıkçası hiç kimsenin buna inanacak ne dermanı vardı ne hali vardı, paradan 6 sıfırın atılacağı söylendiğinde buna hiç kimse inanmıyordu. Hatta bazıları çıkıp, köşe yazarlarından 'Taksim Meydanı'nda eşek gibi anırırım' diyordu, ama bunlar anırmadı, hala vurmaya devam ediyorlar. O gün 23,5 milyar dolar seviyesinde olan IMF borçlarının 860 milyon dolara kadar gerileyeceği söylenseydi, hem de tarihin en büyük küresel krizlerinden biri devam ederken bu borcun 1 milyar doların altına düşeceği söylenseydi buna hiç kimse inanmazdı. Ve bakın bugün burada Mayıs ayında da sıfırlıyoruz, artık biz IMF ile standby anlaşması yapmıyoruz. Şu anda bizde 5 milyar dolar borç istiyorlar, şu anda teknik görüşmeleri yapıyoruz. 5 milyar dolar biz IMF'ye borç vereceğiz. Oralara geldik ve bununda yanında şu anda biz, IMF'nin 20. sıradaki ortağı durumuna yükseldik."

"BU MİLLETE BÜYÜK DÜŞÜNMEK YAKIŞIR"

Erdoğan, 10 yıl önce millete, Türkiye'ye, sanayiciye ufuk çizemeyen, vizyon gösteremeyen ve sanayiciye karamsarlıktan başka bir şey veremeyenlerin bugün de 2023 hedefleri konusunda sadece karamsarlık pompalamaya çalıştıklarını ifade ederek, ''Çünkü onlar büyük düşünemiyorlar, bu millete büyük düşünmek yakışır, eğer büyük düşünürseniz büyük işleri başarırsınız, ama cüce, küçücük, minicik düşünürseniz o zamanda çok yalnız kalırsınız. İşte biz 2023 hedeflerinin mümkün olduğunu, ulaşılabilir olduğunu ısrarla vurgularken birileri çıkıp bunun nasıl olmayacağını anlatmakla meşgul oluyorlar'' değerlendirmesinde bulundu.

İNANÇ TEKEDEN BİLE SÜT ÇIKARIR"

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin kamu ile görüşüp 'biz, 500 milyar dolar ihracatta ulaşacağız' dediklerini hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

''Bakıyorsunuz Türkiye'deki anamuhalefet başta olmak üzere, bazıları 'bunu nasıl başaracaksınız' diyor. İşin işindeki 'başaracağız' diyor, sen bu işlerle yakından, uzaktan alakan yok, kalkıp diyorsun ki; 'nasıl başaracaksın'. Şu anda damdan düşen o. Sen, hayatında daha bir şey ihraç etmiş değilsin, neyin değerlendirmesini yapıyorsun, işin içindeki diyor; 'biz bunu başaracağız'. Bunlar 10 yıl önce 36 milyar dolar ihracat yaparken, 'biz, 10 yıl sonra 150 milyar dolara ulaşacağız' dediğimizde de bize aynı şeyleri söylüyordu. Biz, 150 milyar dolara geldik, bak oluyor. AB üyesi ülkelerde ciddi manada Türkiye'den ithalat azaldığı halde bunu başardık. Neden? Dünyada farklı pazarlara girdik, bunları yine siz başardınız. Bugün de burada ödülleri alıyorsunuz. Bütün mesele nedir biliyor musunuz, inanç. Yine atalarımızın bir sözü var, 'inanç tekeden bile süt çıkartır', mesele bu. İnanmak çok önemli, azmetmek çok önemli, kararlılık çok önemli.''

ANKARA'DA SESSİZ DEVRİM

BAşbakan ERdoğan, Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde hiç kimsenin haberi olmadan sessiz sedasız devrimler gerçekleştirildiğini vurgulayarak, aynı devrimlerin OSTİM'de, İvedik'te, Ankara'nın 12 ayrı organize sanayi bölgesinde de sessiz sedasız yapıldığına anlattı. 

İmza atılan çok büyük başarıların görülmediğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

''Çünkü öyle bir dertleri yok. Elektronikte, savunmada, yazılımda, insansız uçak üretiminde, zırhlı personel taşıyıcı üretiminde, bilyalı rulman dişli kutusu tasarım ve üretiminde Ankara artık dünya ile rekabet ediyor. Ankara, ASELSAN gibi, TUSAŞ, HAVELSAN, ROKETSAN gibi dünya çapında büyük firmalarıyla sadece başkent olarak değil, sanayi merkezi olarak da dünyada bir yıldız gibi artık parlıyor. Sadece şu Sincan Organize Sanayi Bölgesini ziyaret eden, burada dolaşan bir kişi buradaki akılla, zekayla, buradaki azim ve gayretle 2023 hedeflerinin hiç ama hiç uzak olmadığını gayet net olarak görecektir. Ben buna inanıyorum. Biz, Ankara'da yaşanan sessiz devrimin farkındayız. Ankara'daki sessiz devrimin diğer 80 vilayette yaşanan büyük dönüşümün çok hızlı şekilde Türkiye'yi farklı bir boyuta, kulvara taşımakta olduğunun farkındayız. İnşallah önümüzdeki 10 yıllık süreçte Ankara'ya kazandıracağımız büyük projelerle, hastanelerle, lojistik merkezlerle, yollarla, yeni şehirlerle bu süreci daha da hızlandıracağız. Ankara'yı havacılık sektöründe, savunma sanayinde, lojistikte, ileri teknoloji ürünlerin üretiminde, ulaştırmada, eğitim ve sağlıkta, Ar-Ge'de bir dünya merkezi, dünya başkenti yaparak 2023'ü buradan en güçlü şekilde destekleyeceğiz.''

"BİZ BUNLARI BİTİRECEĞİZ"

Türkiye'nin kalkınmasının önündeki tek engelin terör ve terör örgütü olduğunun altını çizen Erdogan, hem Kandil'e hem de ona destek çıkan BDP'yi hedef aldı. ''Bazı yiğitler çıkıyor. Orada gidip yatırımları yapıyor'' diyen Erdoğan, geçen günlerde bölgede 50 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirilen ve 750 kişinin istihdam edildiği bir mermer fabrikasının açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlattı. ''Fakat biz diyoruz ki bütün bunlara rağmen biz bunları bitireceğiz. Bunlar yapılacak'' diyen Erdoğan, yatırım planlamalarının aynı şekilde sürdüğünü aktardı. Erdoğan, şöyle devam etti:

"MEYDANI ONLARA BIRAKACAK OLURSAK SİYASETİ BIRAKMAMIZ LAZIM"

''Çünkü biz eğer meydanı onlara bırakacak olursak o zaman sorumluluğumuzun farkında olmamış oluruz. O zaman bizim siyaseti bırakıp çekilmemiz lazım. Bu ülke bizim. Onun için biz başından beri hep şunu söyledik, 'tek millet' dedik, 'tek bayrak' dedik, 'tek vatan' dedik, 'tek devlet' dedik. Bundan taviz verilmez. Bunun dışında düşünenler zaten dışta kalacaklar. Ama yok aynı merkezde toplanırlarsa bu ülkede onlar da nasibini alır. Aksi takdirde farklı şeylerden nasibini alırlar.

"BİZ SİZİ İNLERİNİZDE DE BULACAĞIZ"

Milletçe er ya da geç bu işten biz zaferle çıkacağız. Tabi ki bu işin bedeli var. Ama şimdi final yılı olmadığını gördüler. Şimdi diyorlar ki 'Finali bir yıl daha erteledik'. Avcunuzu yalayacaksınız. Siz bu ülkede, bizimle final falan yapamazsınız, yapamazsınız. Ya insan gibi yaşar, bu milletin içinde barınırsınız ya da kendinize yaşayacak başka ülkeler bulursunuz. Veyahut da ebediyen mağaralarda, inlerde kalırsınız ki biz sizi inlerinizde de bulacağız. Bu işin lamı cimi yok."