25 Mayıs 2012
Piyasalar
  • IMKB54.885
  • Euro2,3165
  • Dolar1,8425
  • Altın617,81
  • İstanbul
    21°C

     
  • Ankara
    22°C

     
  • İzmir
    22°C

     

SİYASET

07 Şubat 2012 Salı 13:567 Yorum3405 okunma

'Dindar nesil yetiştirmek istiyoruz' diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçmişte dindar insanlara yapılanları anlattı


İNTERNETHABER.COM- "Dindar nesil yetiştirmek istiyoruz" diyen Başbakan Erdoğan, geçmişin tartışılan konularını gündeme getirdi. CHP'nin ve bazı yazarların kopardığı fırtınanın yeni olmadığını vurgulayan Erdoğan, CHP'li Emine Ülker Tarhan'ın "Dindarlık ölçme cihazın varsa çıkar da görelim" sözüne "Siz bu ülkede yıllardır laikliği nasıl ölçtünüz? Hangi cihazı kullandınız?" diye cevap verdi.

Kendisini eleştirenlere Başbakan, "Dindar insandan, hem çağdaş hem dindar olamaz mı bir insan?" diye sordu. AK Parti'yi eleştiren bir profesörü zavallı olararak niteleyen Erdoğan, "1 milyona yakın bilgisayar gönderdik. Haberin var mı hoca?" diye seslendi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, irtica kampanyasına dikkat çekti ve bu kampanyasının tarihine değindi:

"Bu kampanya son derece bayat bir kampanya. 13 Nisan 1909'dan beri tam 103 yıldır temcit pilavı gibi bu ülkenin önüne getirildi. İrtica diyerek partiler kapatıldı, demokrasi askıya alındı. İrtica diyerek milli manevi değerleri ayaklar altına alındı. Kimi dışlamak istedilerse mürcteci dediler.

TIPKISININ AYNISI KAMPANYA

Dindar nesil kavramında kopartılan fırtına 31 Mart Vakası'nda, Menemen olayında, AK Parti'nin kapatılma davası öncesinde yürütülen kampanyanın aynısı. Biz bu yolda elinden irtica bahanesi alınıdığı için kimlik bunalımı yaşayan yazarlarla değil, milletimizle yürüyoruz.

Kusura bakmayın biz bunları yutmayız. Kimse istikamet çizemez. Sizin veryansınınız değli halkımın versansını önemli onun da ölçüsü sandıktır. Milletin dilini yakaladığımız için AK Parti burada. Milletin diliyle konuşmadığınız sürece on yıllardır iktidira olamayacaksınız.

DİNDAR İNSANLAR ÇAĞDAŞ OLAMAZ MI?

Anayasa'nın 24. maddesini açın okuyun. Dindar insandan çağdaş olmamaz mı, hem çağdaş hem dindar olamaz mı bir insan? Dindarları ne zannediyor acaba? Bunlar maalesef çağdaşlığı da anlamış değil. Dün Fatih Projesi'yle bunlara yeni bir ders verdik. Dindarlığı savunan başbakanın projesi. Niçin sizler bunları yapamadınız? Anadolu'nun yoksul çocuklarına iPad gibi bu tabletleri vereceğiz. Çıkmış biri utanmadan "AK Parti müteahhitler" yetiştirmiş diyor. Ne kadar zavallısın sen ya. Bütüm müteahhitlerin hepsi ortada. Biz işi ehline veririz.

BİZDE İKNA ODALARI YOK SAYIN KILIÇDAROĞLU

Hiçkimse mürebiye edasıyla bize yol çizemez. Biz parti programımızla yola çıktık. Bizim rotamız bellidir. Bu hükümetin gizli ajandası var diyerek ensemizde boza pişirmesine asla müsaade etmeyiz. Bizde ikna odaları yok Sayın Kılıçdaroğlu. Dindarlara onyıllar boyunca ikinci sınıf muamelesi yapıldı. Selamün aleyküm diyenler dışlandı. Camiler kapatıldı. Bu ülkeden onyıllar boyunca CHP tarafından zararlı alışkanlıklar özendirilirken gençler kendi değerlerine yabancı hale geldi. 1990'larda başörtü kızlara ikna odalarında işkence edenler vekil yapılarak ödüllendirildi.

LAİKLİK CİHAZI

Dindarlık ölçme meraklısı değiliz. Siz bu ülkede yıllardır laikliği nasıl ölçtünüz? Hangi cihazı kullandınız? Üniversite kapılarında laikliği nasıl kullandınız. İkna odalarında hangi aleti kullandınız? Ey Kılıçdaroğlu, başörtüsü düzenlemesini niye Anayasa Mahkemesine götürdünüz? Şimdi dindar bir nesil derken, neyi kastettiğimi anlıyor musun? Ey köşelerinde yazanlar, görsel medyada televizyonlara çıkanlar. Bunu niçin söylediğimi anlıyor musunuz? İmam hatiplerle sorununuz ne? Meslek liselere ile meseleniz ne? Katsayı konusuna neden bu kadar takıldınız? Önce bunu anlatın. Sadece bize oy verenlere değil, 75 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına sesleniyorum: Biz 9 yıldır hiçbir dayatmanın içinde olmadık. Bugün de değiliz, yarın da olmayacağız. Biz birilerin geçmişte yaptığı gibi, öğrenci formatlama gayretinde değiliz.

HABERİN VAR MI HOCA

Erdoğan, 9 yılda okullara 1 milyona yakın bilgisayar gönderdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Haberin var mı hoca? 1 milyon. 29 bin 812 bilişim teknolojisi sınıfı açtık. Haberin var mı hoca? Bilgisayarın, internetin olduğu bir okulda dayatma olabilir mi? İşte onun için bizden önce okullara bilgisayar göndermediler, internet bağlamadılar. Böyle okullarda ve sınıflarda, olsa olsa olsa bilgisayarları formatlarsınız ama zihinleri asla formatlayamazsınız. Elbette her siyasi partinin gelecek, nesil tasavvuru vardır. Dini, milli ve manevi değerlerle yetişen bir nesil arzulamanın neresi yanlıştır? AK Parti değil midir modern olanla, geleneksel olanı harmanlayan; medeniyet değerlerimizle evrensel değerleri bir arada götürmeye çalışan. İktidara talip olan her partinin bir toplum ve birey tasavvuru vardır. İnsanlar ona göre oy verirler. Biz meydanlarda böyle dolaştık, bunları anlattık ama hiç bir parti kendi tasavvurunu topluma dayatmaz, dayatamaz. İşte biz bunun idraki içindeyiz. Toplumu zorla devlet marifetiyle dönüştürmeye çalışmaz. Ama sizler de lütfen, köşe yazarları ve konuşmacılar, zorla işi buralara kaydırmaya çalışmayın. Biz toplum mühendisliğine de karşıyız, siyaset mühendisliğine de. Sorun AK Parti'nin nasıl bir toplum ve siyaset tasavvuruna sahip olduğunda değil, sorun diğer partilerin böyle bir tasavvuru, böyle bir vizyonu olmamasıdır. Bizler, milletimizin rızası çerçevesinde, Anayasa ve yasalar çerçevesinde 9 yıldır ne yaptıysak onu yapmaya, millete hizmet üretmeye devam edeceğiz. Engelleri kaldırarak; dayatmaları, yasakları tek tek kaldırarak, yolları açarak, gençlerin ve ailelerin önüne seçenekler, imkanlar, fırsatlar koyarak bu yolda yürüyeceğiz.

Biz devletin zihinleri tek tipleştirmesine, şekillendirmesine de karşıyız. Çocuğunu ateist olarak yetiştirmek isteyenlerin, çocuklarına yaptığı dayatmaya da karşıyız. Bu, AK Parti'ye ve Hükümetine yönelik bayat bir kampanyadır. Kimlik bunalımı içindeki, modası geçmiş, çağa ayak uyduramayan yazarların, 103 yıl önceki modaya uyarak, irtica yaygarası çıkarması artık bu ülkede... Milletim müsterih olsun. Bize oy verenler kadar vermeyenler de müsterih olsun. Bu hükümet 75 milyonun hükümetidir. bu Hükümet 75 milyonun tercihlerine saygılı bir Hükümettir. Geride bıraktığımız 9 yıl, 75 milyonun tercihlerine nasıl saygı gösterdiğimizin en büyük ispatıdır. Milletimiz bize inansın, bize güvenmeye devam etsin; biz bu yolda milletimizle yürüyecek sadece ve sadece milletin rotasında ilerleyeceğiz.''

 

 
Bu elma her derde deva!
 
Yaşam25 Mayıs 20125356 Kez İzlendi!
Onu evden 30 kişi çıkardıHenüz 19 yaşındaki ve 400 kilo ağırlığındaki Georgia'yı evinden 30 kişilik ekip çıkardı (Gazetevatan)
Güncel25 Mayıs 20124990 Kez İzlendi!
Bonomo'nun çığlıkları evi inlettiTürkiye'yi Azerbaycan’da yapılacak olan 57’nci Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil edecek olan Can Bonomo, ikinci yarı finalde sahneye çıktı. Bonomo’nun sahneye çıktığı anda İzmir’deki baba evinde yaşanan gurur, final vizesinin alınmasıyla yerini büyük bir sevince bıraktı.
Güncel25 Mayıs 2012
Ünlü yönetmenin burnu kırıldı 1594 Kez İzlendi!
Yaşam25 Mayıs 2012
İşte o akıl almaz av sahnesi17385 Kez İzlendi!
Güncel25 Mayıs 2012
Bombalı araçla saldırıdan fotoğraflar24533 Kez İzlendi!
Medya25 Mayıs 201211164 Kez İzlendi!
İşte Osmanlı-Kıyam'ın kamera arkasıBaşrollerinde Türkan Şoray, Cemal Hünal, Hazım Körmükçü, Fırat Tanış, Tolga Karel, Öykü Çelik, Aslı Tandoğan gibi birbirinden ünlü oyuncuların paylaştığı ‘Bir Zamanlar Osmanlı / Kıyam’ dizisi ekranlarda fırtına gibi esmeye devam ediyor.
Magazin25 Mayıs 201217252 Kez İzlendi!
O karar sonrası böyle görüntülendi Aşkın Nur Yengi, eşi Haluk Bilginer ile aldıkları ayrılık kararı sonrası bugün Londra’ya uçtu.
Magazin25 Mayıs 2012
Hayranları ünlülere nefes aldırmıyor7842 Kez İzlendi!
Dünya25 Mayıs 2012
İşte Hıristiyanlığı bitirecek İncil40907 Kez İzlendi!
Yaşam25 Mayıs 2012
Bu söz Türkiye'yi salladı81958 Kez İzlendi!
Magazin25 Mayıs 201220038 Kez İzlendi!
Beren'den transparan şov!2012'ye birliktelikleri ile damgasını vuran Kenan Doğulu-Beren Saat çiftinin aşkları tüm hızıyla devam ediyor...
Haber25 Mayıs 201211083 Kez İzlendi!
Abdullah Gül Google'ı gezdiABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, San Francisco'da dünyaca ünlü bilişim firmalarının bulunduğu Silikon Vadisi'ne gitti.
Medya25 Mayıs 2012
Günün en çarpıcı gazete manşetleri12055 Kez İzlendi!
Yaşam25 Mayıs 2012
Yurdum insanından yaz manzaraları23622 Kez İzlendi!
Kültür-Sanat25 Mayıs 2012
Eurovision yarı finalinden kareler13656 Kez İzlendi!
Güncel24 Mayıs 201234473 Kez İzlendi!
İzmir'den inanılmaz yağış görüntüleriİzmir’de öğle saatlerinde başlayan ve zaman zaman doluyla karışık devam eden sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Alsancak’ta bazı ev ve işyerlerini su bastı. İzmir'de süren sağanak yağış ortaya ilginç kareler çıkardı.
Güncel24 Mayıs 201225833 Kez İzlendi!
Polise kılıçla saldırdıOrdu Belediyesi'nin, köy dolmuşlarının şehir içerisine girmesini yasaklayan kararını protesto eden kişi, gözaltına alınmak istenirken kılıçla saldırdığı polislerden birini kolundan yaraladı.
Güncel24 Mayıs 2012
Kenan Evren'nin ismi kaldırıldı 3571 Kez İzlendi!
Yaşam24 Mayıs 2012
Maylo çocukların yüzünü güldürdü2880 Kez İzlendi!
Güncel24 Mayıs 2012
Gül'ün ABD temasları Twitter'da8083 Kez İzlendi!
Güncel24 Mayıs 20122258 Kez İzlendi!
PKK'nın finansör kaçakçıları adliyede PKK'ya finansal destek sağlayanlar adliyeye getirildi
Yaşam24 Mayıs 201223157 Kez İzlendi!
100 operasyonla bu hale geldiRusya'da Kristina Rei adlı bir kadın dudaklarına 100 kere operasyon yaptırarark dünyada eşi görülmemiş bir rekora imza attı.(haber365)
Magazin24 Mayıs 2012
Acun Ilıcalı'nın kaşı yarıldı34012 Kez İzlendi!
Magazin24 Mayıs 2012
Yapımcılarıyla davalık olan ünlüler15583 Kez İzlendi!
Güncel24 Mayıs 2012
Regaip Kandili'nde böyle dua edin256240 Kez İzlendi!
Magazin24 Mayıs 201220138 Kez İzlendi!
Günün en çarpıcı gazete manşetleriGünün en önemli gelişmelerini manşetlerine taşıyan gazetelerin 1. sayfalarını sizler için derledik. İşte gazete manşetleri...
Yaşam24 Mayıs 201250917 Kez İzlendi!
Bu kareler gerçekten şaşırtıyorDünyanın farklı yerlerinde yaşanan birbirinden ilginç olayları sizler için derledik...
Güncel23 Mayıs 2012
Rizeli çay üretici gerildi5285 Kez İzlendi!
Magazin23 Mayıs 2012
Arda ve Sinem'in barış sonrası ilk pozu!75992 Kez İzlendi!
Güncel23 Mayıs 2012
Memur eylemi savaş alanına döndü16646 Kez İzlendi!
Daha fazla galeri ▼
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (7) adet yorum eklenmiştir.
mmuratti@Olumsuz Yenge
07 Şubat 2012 Salı 22:43
müslüman ülkede yaşadığını unutma beğenmiyrosan git kilise çanalrı dinle yada ne dinlersen dinle
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
görüşüm
07 Şubat 2012 Salı 20:06
Laiklik cihazı başbakanın kendisidir. Mısırda Mısır halkına laiklik kötü bir şey değildir. Biz uyguluyoruz dinle devlet işlerini ayırmaktır. dedi.Bu sözleri bizzat başbakan söyledi. Başbakan laikliği tarif etti .
Bu gün başbakan söylediklerini hatırlıyorsa Dindar nesil dindar gençlik yetirmenin de laiklik tarifi içinde nasıl bir yer alıyor.
Paranın dini imanı yoktur diyen başbakandır . Bu çok doğru bir sözdür. para sı çok olan dindarların nasıl dindar olacağını açıklamak biraz zorlaşıyor.İstenen paralı mı parasızmı olacağı. peygamberimiz zengin değildi.
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
Olumsuz Yenge
07 Şubat 2012 Salı 16:51
Peki… Aileler daha tercihte bulunma yaşına gelmemiş çocuklarını Kur’an Kursu’na yazdırıp, İmam Hatip’e göndermiyor mu?....…
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
Tüm Yorumlar
İLGİLİ HABERLER
Diğer Sitelerİnternethaber Yayın Grubu Tüm Hakları Saklıdır © 2000-2011 - İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
Tel : +90 212 266 99 99  /  Faks : +90 212 266 98 98
Yükleniyor...