BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.478,91
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan köşe yazarlarını bombaladı

Başbakan Erdoğan BDP'lilerin Nevruz kutlamalarına izin verilmemesini eleştiren köşe yazarlarına sert çıktı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın gündeminde Nevruz gösterileri vardı. Hedefinde ise köşe yazarları vardı. Yasak kararını eleştiren köşe yazarlarına seslenen Erdoğan, "Beyefendiler tabiî ki köşelerinizde rahatsınız. Çünkü size dağdan davet geliyor, adadan davet geliyor. Bundan dolayı mı bu yazıları yazıyorsunuz?" diye sordu.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, köşe yazarlarına çattı. Karayılan'ın "kan gölüne çevireceğiz" tehdini hatırlatan Başbakan, şunları söyledi:

KAN GÖLÜNE ÇEVİRECEĞİZ DİYOR DUYMUYOR MUSUNUZ?

'Efendim neden pazar günü talep edilen bu törenlere müsaade edilmedi, neden 3-4 gün, bir hafta izni verilmedi... Hatta hatta bunu kenar köşelerine kadar yansıtan beyefendilere de sesleniyorum; sizlerin alamadığı haberleri, niçin bizim alabildiğimizi veya alabileceğimizi düşünmüyorsunuz? Aldığımız bu haberler, bizi ister istemez daha temkinli hareket etmeye sevk etmektedir. Terörist başı, terörist liderlerinden biri, 'kan gölüne çevireceğiz' diye yaptığı açıklamayı duymuyor musunuz? Sizin kulağınız var sağır mısınız, gözünüz var görmüyor musunuz, pazar günü yapılanları görmediniz mi alınan bütün önlemelere rağmen?

SİZE DAĞDAN DAVET VAR

Huzurlu bir ülkeyi, huzursuz bir ülke haline çevirme gayreti içinde olanlarla beraber ne zamana kadar hareket edeceksiniz? Bizim bu tavırlarımızı, farklı bir yere çekme gayretinde olan beyefendiler tabii ki köşelerinizde rahatsınız. Çünkü, zaman oluyor size dağdan, adadan davet ediyor; 'gelsin onlarla konuşalım' diye. Bundan dolayı mı bu yazıları yazıyorsunuz? 

MÜNASEBETLERİNİZ GAYET GÜZEL MAŞALLAH

Münasebetleriniz gayet güzel maşallah. Kaynağınız burası demek ki. Kusura bakmasınlar bizler bir devlet, şu anda bu devleti yöneten Hükümet olarak, halkımızın huzuru, refahı için atılması gereken adım neyse bu adımları atmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Bunlar şu veya bu şekilde, bir anlayışın değil, sadece milleti, ülkeyi yönetmenin bize yüklediği sorumluluğun gereğidir. Çünkü, böyle bir sorumluluğumuz var. Bir tarafta polisimiz, askerimiz şehit edilirken beyefendilerin hiç sesleri çıkmayacak ama bölücü terör örgütü veya onun uzantısında herhangi bir sıkıntı yaşandığında kıyameti koparacaklar, her tarafı ayağa kaldıracaklar. Kusura bakmasınlar, gereği neyse bu yapılmaktadır, bu yapılacaktır.''