BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,90
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Recep Altepe'nin dünürü kimdir FETÖ iddiası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifasını istediği 3 belediye başkanından biri olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin FETÖ şüphelisi olan dünürü İlhan Arslan nedeniyle istifasının istendiği ifade ediliyor.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara, Bursa ve Balıkesir Belediye Başkanları'nın istifasını istemesinin ardından gözler bu üç belediye başkanında. 

Erdoğan'ın asker arkadaşı olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin istifasının nedeni merak konusuyken Başkan Recep Altepe’nin ismi kamuoyuna geçtiğimiz yıl yapılan FETÖ operasyonları ile de gelmişti.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında, FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Başkan Recep Altepe’nin dünürü İlhan Arslan da gözaltına alınmıştı. Dünür Arslan daha sonra savcılık kararıyla serbest bırakılmıştı.

BAŞARILI BİR GRAFİĞİ VAR
Milli Görüş kökenli Recep Altepe 2004 yerel seçimlerinden beri de belediye başkanlığı koltuğunda oturuyor. 2004 yerel seçimlerinde Bursa, Osmangazi Belediye Başkanlığına seçilen Altepe 2009 ve 2014 Türkiye yerel seçimlerinde ise AKP’den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. 2009 yılındaki seçimde yüzde 47,30’luk oy oranı ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Altepe 2014  yerel seçimlerinde ise yüzde 49,6 oy oranına ulaşmıştı. Bursa’da 2017 referandumunda ise ‘evet’ oylarının oranı yüzde 53,2 olmuştu.

Recep Altepe istifa etti mi o belediye başkanı bakın nerede

Erdoğan'ın sorunlu dediği Recep Altepe'yle ilgili ilginç detay!