BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.423,85
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Recep Altepe dedikodusu Selvi canlı yayında duyurdu

AK Parti'de gözler istifası beklenen belediye başkanlarında. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin bugün 16.00'da istifa edeceği iddia edilse de iktidara yakın yazar Abdulkadir Selvi'den bomba bir açıklama geldi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı'nın istifasını istediği 3 ismden biri olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin bugün saat 16'da katılacağı törende istifa açıklaması yapacağı iddia edilse de AK Parti'ye yakın olduğu bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'den çarpıcı bir açıklama geldi. CNN Türk yayınına katılan Selvi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin istifa etmeyeceğini Başbakan Binali Yıldırım'a ilettiğini söyledi.

AK Parti'de büyük değişim hareketliliği devam ederken İstanbul'un ardından Ankara, Bursa ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlarının istifası bekleniyor. Ancak şu ana kadar 3 belediye başkanından da istifa edeceklerine yönelik bir açıklama gelmedi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin taat 16.00'da Yıldırım ilçesine bağlı Bağlaraltı Siteler Köprüsü'nün açılış töreninde konuşacağı haberi ajanslara düştü. Bu gelişmenin ardından Altepe'nin buradaki konuşmasında istifa edeceği öne sürüldü. Ancak iktidara yakın isim, Abdulkadir Selvi iddiaların tam tersini söyledi.

Selvi'nin açıklamaları şöyle:

"Burada belli oldu ki artık AK Parti'de siyasi gelecek hesapları yapmadan bundan sonra hareket etmeye başlıyorlar. Öyle gözüküyor. Bu direniş onu gösteriyor. Netice itibarıyla Amerikalıların deyimiyle topal ördek durumuna düştüler."

RECEP ALTEPE İSTİFA ETMEYECEK

Sayın Gökçek'in Sayın Cumhurbaşkanıyla son bir kez daha görüşmek istediği bu görüşmeden sonra bu kararını işleme koyacağı söyleniyor. O nedenle bu görüşme bekleniyor. Ama Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Altepe'nin istifa etmeyeceğini sayın Başbakan'a ilettiği ifade ediliyor.

Balıkesir'le ilgili Sayın Ahmet Edip Uğur'la ilgili süreç ise biraz kendi iradesi doğrultusunda gelişiyor. 

AY SONUNA KADAR SÜRE

Ama AK Parti de bunu çok daha fazla uzatmama eğiliminde. Çünkü uzadıkça AK Parti'ye zarar veriyor. Zannediyorum bu ay sonuna kadar neticelenmezse AK Parti yeni bir durum değerlendirmesi yapacak.

Recep Altepe'nin damadı kimdir? İşte FETÖ'cü çıkan dünürü