BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.424,56

Recep Akdağ Kimdir?

Yeni Kabinede yer alan Recep Akdağ Sağlık Bakanlığı koltuğuna geri döndü. AK Parti'nin önde gelen iddialı isimlerinden biri olan AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ kimdir? Recep Akdağ'ın eşi kimdir ve kaç çocuğu vardır? 1960 yılında Erzurum’da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Erzurum’da, Lise öğrenimini Ankara Atatürk Lisesi’nde tamamladı. 1984 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.  2 yıl süreyle Karabük’te pratisyen hekim olarak...

Yeni Kabinede yer alan Recep Akdağ Sağlık Bakanlığı koltuğuna geri döndü. AK Parti'nin önde gelen iddialı isimlerinden biri olan AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ kimdir? Recep Akdağ'ın eşi kimdir ve kaç çocuğu vardır?

1960 yılında Erzurum’da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Erzurum’da, Lise öğrenimini Ankara Atatürk Lisesi’nde tamamladı. 1984 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.  2 yıl süreyle Karabük’te pratisyen hekim olarak mecburi hizmetini yaptı. 

1990 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olan Recep AKDAĞ, 1992 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalında Yardımcı Doçent, 1994 yılında Doçent, 1999 yılında Profesör oldu. 



Ulusal ve Uluslararası nitelikte bilimsel makaleleri ve tebliğleri yayımlandı.  3 Kasım 2002 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Erzurum Milletvekili seçilen Prof. Dr. Recep AKDAĞ 18 Kasım 2002 tarihinde Sağlık Bakanı oldu. 58 ve 59. hükümetlerde bu görevini 4.5 yıl sürdürdü. 

Bu süre zarfında sağlık alanında çok önemli bir dönüşüm hareketi başlatıldı ve kararlılıkla sürdürüldü. Prof. Dr. Akdağ, Türkiye’ye özgü bir hizmet modeli olarak uygulanan “Sağlıkta Dönüşüm Programı” ile sağlık hizmeti alanında ekibi ile birlikte bir zihniyet değişimini başlattı. Sağlık alanında yıllardır birikmiş ve çözüme ulaştırılamamış birçok sorun, bu dönemde insan odaklı sağlık hizmeti anlayışı ile çözümlenmeye başladı. 

Kamu hastaneleri tek çatı altında birleştirilerek bütün vatandaşlara açıldı. Vatandaşlar kamunun yanı sıra özel sağlık birimlerinden de hizmet almaya başladı. İlaca erişim kolaylaştırıldı ve vatandaşın ilacını serbest eczanelerden alması sağlandı. Yeşil kartlı vatandaşlarımız bu dönemde eşit ve adil bir sağlık hizmeti almaya başladı. Sağlık ocaklarında ve hastanelerde her doktora bir muayene odası sistemine geçilerek Hekim Seçme Hakkı Uygulaması başlatıldı. Şeffaf, adil ve hizmet puanı esaslı personel atama ve nakil sistemine geçildi. 



Mahrumiyet sebebiyle yıllardır sağlık personeli gönderilemeyen sağlık tesislerimize sözleşmeli personel ataması yapılarak vatandaşın sağlık hizmetine kolayca ulaşması sağlandı. Aile hekimliği modeli ile her ailenin bir hekimi olması yolunda çalışmalar başlatıldı. 

Aşılama oranlarında Cumhuriyet tarihimizin en yüksek oranlarına ulaşıldı. 112 Acil Hizmetleri kalite, hız ve imkân açısından ikiye katlandı. Kırsala verilen 112 Acil Hizmetlerinin oranı % 20’lerden % 90’lara çıkarıldı. 

22 Temmuz 2007 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden yeniden Erzurum Milletvekili seçilen Prof. Dr. Recep AKDAĞ, 60. Cumhuriyet Hükümetinde de Sağlık Bakanı olarak görev aldı. 65. Hükümet Sağlık Bakanıdır.

İyi derecede İngilizce bilen Prof. Dr. Recep AKDAĞ evli ve 6 çocuk babasıdır.