BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Recai Kutan'ın siyasette 40. yılı

Saadet Partisi eski genel başkanı Recai Kutan'ın siyasette 40. yılı için Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde vefa gecesi düzenlendi.

Abone ol

Saadet Partisi eski genel başkanı Recai Kutan'ın siyasette 40. yılı için düzenlenen vefa gecesine katılan Bülent Arınç, anma gecesi için hazırlanan belgeselde, "Merve Kavakçı için O zaman gasp edilen milletvekilliğini önümüzdeki dönemlerde bu kardeşimize ikram etmemiz lazım" dedi.

Geceye programın onur konuğu Saadet Partisi eski genel başkanı Başkanı Recai Kutan başta olmak üzere Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtüna, Kutan döneminde aktif faaliyet gösteren eski siyasiler ve davetliler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Bülent Arınç, Recai Kutan için Biz, ondan sadece siyaseti öğrenmedik; edep denen şeyin ne kadar güzel olduğunu, ahlak denen, nezaket denen bir şeyin ne kadar lüzumlu olduğunu öğrendik. Bir insanın ne kadar sabırlı olabileceğini, bir insanın genel başkanına, başkanına, liderine ne kadar sadık olabileceğini ve davada yürürken sendelemeden, düşmeden dimdik nasıl gidilebileceğini hamdolsun ondan öğrendik dedi.
 
HANGİ PARTİ BUNU YAPAR BİLMİYORUM
Gecede Kutan için hazırlanan bir belgesel de izlendi. Belgesele röportaj ile katkı veren Bülent Arınç'ın Merve Kavakçı için söylemiş olduğu şu ifadeler yer aldı.

İnşallah, ümit ediyorum ki, o zaman gasp edilen milletvekilliğini önümüzdeki dönemlerde bu kardeşimize ikram etmemiz lazım. Bu onun hakkı çünkü. Mazbatasını almış, parlamentoya gelmiş bir hanım milletvekili kardeşimizin elinden bu haklarını alanlara mutlaka bir karşılık vermemiz lazım. Hangi parti bunu yapar bilmiyorum ama ben bunu Ak Parti'nin yapmasını isterim.
Vefa gecesinin onur konuğu Recai Kutan'ın da bir konuşma yaparak genel başkanlığı döneminde gerçekleştirdiği icraatlardan bahsetti. Gece, ödül takdimleri ile sona erdi.