BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.427,85
HABER /  GÜNCEL

Real Madrid – Borussia Dortmund: Madrid'de mucize yok

Şampiyonlar Ligi’nde ilk finalist Borussia Dortmund oldu.Alman ekibi, Real Madrid’e 2-0 yenilmesine rağmen 25 Mayıs’ta Wembley’de oynanacak finale adını yazdırdı.

Abone ol

Şampiyonlar Ligi’nde ilk finalist Borussia Dortmund oldu.

Sahasındaki ilk maçı 4-1 kazanmış olmanın avantajıyla İspanya’ya giden Alman ekibi, Real Madrid’e 2-0 yenilmesine rağmen 25 Mayıs’ta Wembley’de oynanacak finalin ilk biletini alan taraf oldu.

Bernabeu Stadı’nı dolduran 70 binden fazla futbolsever aslında geri dönüşlerin en görkemlisine tanık olmanın eşiğine gelmişti.

82 dakika boyunca ivme yakalayabileceği bir golü aradı Madrid ekibi.

Bitime sekiz dakika kala Benzema’nin attığı golün ardından Alman ekibindeki paniği gördükten sonra da muhtemelen kaçırdıkları gollerin pişmanlığını uzunca bir sure de yaşamaya devam edecek İspanyol devi.

86. dakikada Sergios Ramos, Alman ceza sahası içinde oluşan karambolde topa son vuran futbolcu oldu.

Statta binler, televizyonları başında da milyonlar “Yoksa?” sorusunu sormaya başlamışlardı, ancak kalan dakikalarda Dortmund oyunu soğutmayı başardı ve Madrid taraftarlarının umduğu mucize gerçekleşmedi.

Maç sonunda futbol yorumcuları, "Madrid golü daha erken gelseydi ne olurdu acaba?" sorusunun yanıtını ararken, aslında Mourinho’nun öğrencilerinin henüz üçüncü dakikada ilk gole yaklaştıklarını da unutmamak gerek.

Real Madrid maça çok istekli ve baskılı başladı.

Kendisini tura ortak edebilecek pozisyonları da maçın başında yakaladı İspanyol tarafı.

İlk 15 dakikada Higuain, Ronaldo ve Mesut Özil’in Dortmund kalecisiyle karşı karşıya kaldıkları pozisyonların ilk ikisinde Roman Weidenfeller başarılı olurken, Özil topu kale yerine auta atınca Real Madrid’in öne geçerek ivme yakalama şansı kaçmış oldu.

İlk 20 dakikanın ardından Dortmund’un Madrid’i kontrol altında tutma çabalarına sahne oldu maç ve ilk yarı golsüz sona erdi.

İkinci yarı nefes kesti

Maçın ikinci yarısının başlarında ise pozisyon üstünlüğü Alman ekibindeydi. Levandowski’nin şutunda top önce top üst direğe, sonra da kale çizgisinin üzerine düşerek Madrid ceza sahasından uzaklaştı.

60. dakikada ise bu kez karşı karşıya pozisyonda kaçıran İlkay Gündoğan’dı Dortmund adına.

Sonrasında ise, 82 ile 86. dakikalar arasındaki nefes kesici altı dakika.

Maçın İngiliz hakemi Howard Webb’in son düdüğüyle Dortmund finale, Real Madrid ise sezondaki son kupa şansı için Atletico Madrid’le kupa finaline odaklanmaya başlayacak kuşkusuz.

Ancak muhtemelen maç sonucu kadar konuşulacak olan da, en azından İngiltere basınında, Jose Mourinho’nun açıklamaları olacak.

Mourinho eski kulübü Chelsea'ye mi dönecek?

Maçı yayınlayan ITV’nin sorularını yanıtlayan Portekizli teknik adam, “Real Madrid’le belki seneye Şampiyonlar Ligi finali” sorusuna “Belki de değil” yanıtını verdi ve “Sevildiğim, insanların beni istedikleri yerde olmak istiyorum” diye devam etti.

İngiltere basını, Mourinho’nun teknik direktör arayan eski kulübü Chelsea’ye döneceği konusunda yoğun spekülasyonlar yapıyor.

Dortmund tarafından ise, iflasın eşiğine gelen kulüpte 'Avrupa’nın en büyüğü' unvanının eşiğinde olmanın mutluluğu yaşanıyor.

Dortmund’un savunma oyuncularından Mats Hummels ise, 'ilk yarıda golü atsalardı taraftarlarının coşacağını bildiklerini' belirterek, “Oyunu kontrol altında tuttuk. Golden sonra da oyun değişti, Malaga maçında olduğu gibi” dedi.

“İnanılmaz” diyor Dortmundlu oyuncu ve “Takımın bütün mensuplarının çocukluk hayaliydi. Bazılarımız hala çocuk, Wembley’i dört gözle bekliyoruz” diye de devam ediyor.

Rakipleri Çarşamba akşamı belli olacak.

Bayern Munih, geçen hafta kazandığı 4-0’lik avantajı korumak için Barcelona deplasmanında Camp Nou’da olacak.