BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,68
ALTIN 2.518,51
HABER /  MEDYA

Rasim Ozan Kütahyalı Beyaz TV konuşması

Rasim Ozan Kütahyalı'ya Beyaz TV'deki konuşması nedeniyle tepki yağıyor. Nefret suçu işleyen Kütahyalı'ya; Balkan dernekleri, MHP Milletvekili Saffet Sancaklı ve Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu'ndan sert tepki geldi.

Abone ol

Rasim Ozan Kütahyalı'ya Beyaz TV'deki canlı yayındaki sözlerine Türkiye'den tepki yağdı. Kütahyalı'nın programlarına son verilmesi istenirken, ünlü gazeteci için soruşturma başlatılması istendi.

Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol adlı futbol programının yorumcularından Rasim Ozan Kütahyalı'ya canlı yayında sarf ettiği çirkin sözlere tepkiler çığ gibi büyüyor.

"BELDEN AŞAĞI, TERBİYESİZCE"

Balkan ve Boşnak dernekleri yaptıkları ortak açıklamada "Kütahyalı’nın sarf ettiği bu sözler, kelimenin tam anlamıyla, belden aşağı, terbiyesizce, dini ve milli geleneklerimize uymayan sözcükler olmasının yanında, aynı zamanda ırkçı, aşağılayıcı, küçümseyici, tahrik edici, nefret ve hakaret içerikli sözlerdir” ifadeleri kullanıldı.

BİR TEPKİ DE MHP MİLLETVEKİLİ SANCAKLI'DAN

MHP Milletvekili Saffet Sancaklı da Kütahyalı'nın sözlerine kayıtsız kalmadı ve "Şerefsiz oğlu şerefsiz. Böyle insanların artık toplum dışına çıkarılması lazım. Bu işin peşini bırakmayacağım.” açıklamasını yaptı.

KÜTAHYALI İÇİN SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI

Akşam saatlerinde ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu savcıları göreve çağırdı. Türkoğlu, "Tarih boyunca Türklerle dostluğu ve samimiyeti sayesinde tüm dünyayı kıskandıran Bosna Halkını, aşağılık, adi ve akılsız yakıştırmayla küçük düşürmeye çalışan Rasim Ozan Kütahyalı ve onun gibileri hak etmiyoruz. Bir Boşnak olarak, bu şahsı ağır şekilde kınıyor, savcılarımızı göreve davet ediyorum." diye konuştu.