EKONOMİ
Güncelleme :10-05-2012 13:52|Haber Tarihi :10-05-2012 09:590 YorumS&P Erdoğan'ı yine çok kızdıracak
Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P), Türkiye'nin not görünümünü düşürmesi sonrasında tartışmalar devam ediyor. Son açıklama S&P'den geldi.
S&P'nin Türkiye Bölge Müdürü Zeynep Holmes, kurumun Türkiye'nin kredi notu görünümüne ilişkin yaptığı değişiklik sonrası hata yaptığı ve özür dilediği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
O İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR
S&P'nin 1 Mayıs tarihinde Türkiye'nin kredi notu görünümünü pozitiften durağana çevirmesinin ardından hükümet cephesinden sert tepki gelirken, medyaya da S&P'nin konuyla ilgili hata yaptığı ve özür dilediğine ilişkin haberler yansımıştı.
S&P Türkiye Bölge Müdürü Holmes yaptığı yazılı açıklamada, "Öncelikle analistlerin tecrübesizliğinin kabul edilip özür dilendiğine dair Standard & Poor's yönetimine atfedilen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.
O RAPOR GÜNCEL VERİLERLE HAZIRLANAMIŞTIR
Açıklama şöyle devam etti: "Standard & Poor's bu açıklamaları ve 1 Mayıs 2012 tarihinde yayınlanan Türkiye Kredi Notu Görünümü Değişikliği'ne ilişkin raporda kullanılan verilerin doğruluğunu sorgulayan açıklamaları kesinlikle reddetmektedir. Raporun hazırlanmasında hata yapılmamıştır ve rapor o gün geçerli güncel verilere dayanarak hazırlanmıştır.
Türkiye'de veya Türkiye dışında görev yapan hiçbir Standard & Poor's yöneticisi ve çalışanı özür dilememiştir. Raporun hazırlanmasından açıklanmasına kadar geçen süreçte Standard & Poor's tüm süreçleri usullere uygun olarak yürütmüştür ve bütün yükümlülüklerini yerine getirmiştir.
Bu yükümlülükler çerçevesinde rapor yayımlanmadan 12 saat önce ilgili yetkililere gönderilmiş ve yine ilgili yetkililere verilerin ve diğer detayların doğruluğunun kontrol edilebilmesi için raporu inceleyebilme imkânı tanınmıştır."

3.SAYFALüks yat böyle kayalıklara çarptıMaltepe sahilinde, milyon dolarlık ‘Kaderim' isimli lüks yat, henüz bilinmeyen bir sebeple kayalıklara çarparak İDO iskelesine sürüklendi
MEDYAAkşam'ı didik didik aradılarTMSF, Show TV ve BMC'den sonra Çukurova Grubu'na ait Akşam Gazetesi, Güneş Gazetesi, Alem FM ve SKY Türk'e de el koydu.
GÜNDEMİzmir'de fayton dehşet saçtıİzmir’in Konak ilçesi 1. Kordon’da 3 yolcu taşıyan faytona bağlı iki at ürkerek kontrolden çıktı.
3.SAYFATekstil fabrikası alev alevBaşakşehir'de bulunan bir tekstil fabrikasında saat 23.45 sıralarında yangın çıktı. Yangında can kaybı olmadı.
MEDYASky 360 ve Dijitürk'e el konulduTasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ( TMSF ), Çukurova Grubun 'dan olan alacaklarının tahsili amacıyla Grup'a ait 10 şirketin daha yönetimini devir aldığını bildirdi.
GÜNDEMDizi setinde korkunç patlamaDizide senaryo gereği çekilen patlama sahnesinde patlayıcı maddenin miktarı ayarlanamayınca olanlar oldu.
FUTBOLÜnal Aysal istifa ettiGalatasaray Başkanı Ünal Aysal, yönetim kurulundaki görevinden istifa etti..- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
BİLİM-TEKNOLOJİHediye Galaxy Note 2 ister misiniz?Samsung Galaxy Note ll kazanmaya ne dersiniz? İnternethaber Bilgi Yarışması'na katılın, bilgi yarışmasındaki sorulara doğru cevap verin ve hediyeyi kazanın.
GÜNDEMAlkollü içkide yasak dönemi başladıAlkollü içkiler, 22.00 ile 06.00 saatleri arasında perakende olarak satılamayacak.
GÜNDEMKozakçıoğlu'nun danışmanından bomba iddia!İntihar ederek öldüğü söylenen Hayri Kozakçıoğlu'nun eski basın danışmanı Taner Atilla bomba iddialarda bulundu.
GÜNDEMBomba! PKK Suriye'de devlet kuruyorMümtazer Türköne'nin bugünkü "PKK analizi" tam bomba! Türköne akıllara gelen ama söylenmeyen iddiaları yazdı. İşte ne oluyorun yanıtı;- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- Leyla ile Mecnun'da görkemli dalya
- Karadayı 33. bölüm fragmanı
- İşte 'sarı çizmeli' kız
- Kuzey Güney ne zaman final yapacak?
- Hürrem Sultan fenalaştı
- Bu dizi de yayından kaldırıldı!
- Muhteşem Yüzyıl 100. bölüm fragmanları
- Da Vinci dizisinde Türklerle ilgili şok sözler
- Mahir Feride'yi böyle kaçırdı
- Muhteşem'den 100. bölüm özel kareler
İnternethaber Yayın Grubu Tüm Hakları Saklıdır © 2000-2011 - İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
Tel : +90 212 266 99 99 / Faks : +90 212 266 98 98





























