BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.326,17
HABER /  GÜNCEL

Ramil Guliyev kimdir nereli Türk sporcu altın madalya kazandı

Ramil Guliyev kimdir nereli kaç yaşında? Londra'da düzenlenen 2017 Dünya Şampiyonası'nda 200 metre final yarışına çıkan Ramil Guliyev Dünya Şampiyonu oldu. Türk spor tarihine geçen Ramil Guliyev ile ilgili tüm detaylar internethaber'de.

Abone ol

Ramil Guliyev Türk spor tarihine adını altın harfle yazdıran kişi. 200 metre final yarışında koşarak birinci olan ve altın kazanan Ramil Guliyev kimdir nereli kaç yaşında? Ramil Guliyev ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

Türk spor tarihinde bir ilk olarak erkekler 200 metrede altın madalya kazanan Ramil Guliyev herkes tarafından merak ediliyor. Bakü doğumlu olan ve Fenerbahçe alt yapısında çalışan Ramil Guliyev kimdir kaç yaşında?

RAMİL GULİYEV KİMDİR?

Büyükler kariyerinde bir Olimpiyat, iki Avrupa Şampiyonası, bir de Dünya Şampiyonası finali bulunan Ramil Guliyev, 1990 Bakü doğumlu.

2011 yılında Türk vatandaşı olmuştur. Türk vatandaşlığına geçişi, Azerbaycan Atletizm Federasyonu tarafından öfkeyle karşılandı. 2012 yılında Londra'da düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edebilmesi Azerbaycan Atletizm Federasyonu'nun iznine bağlıydı ve yetkili kurumdan izin çıkmadı. Bu durum Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığına kadar ulaştırılsa da Azerbaycan Atletizm Federasyonu kararından dönmeyeceğini kesin olarak bildirdi.

2009 Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'nda Azerbaycan adına mücadele etti. 100 metrede gümüş madalya, 200 metrede ise altın madalya kazandı.

100 metre ve 200 metre yarışlarında, ulusal ve uluslararası gençler rekorlarının sahibidir. Ayrıca 200 metre Avrupa gençler rekoru ve 60 metrede ulusal gençler rekorunun da sahibidir. 200 metredeki zamanı, genç atletlerdeki en hızlı ikinci derece olup en hızlı zaman Usain Bolt'a aittir 2009 yılında dağıtılan Avrupa Atletizminde Yılın Yükselen Yıldızı Ödülü'nde ikinci oldu. 2017 yılında 100 metre yarışında elde ettiği 9,97'lik derece ile 100 metreyi 10 saniyenin altında koşan üçüncü beyaz atlet oldu.

Antrenörlüğünü Oleg Mukhin yapmaktadır.

ERDOĞAN KUTLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramil Guliyev'in altın madalya kazanmasının ardından Twitter'dan açıklama yaptı. Erdoğan, " Dünya Atletizm Şampiyonası Erkekler 200 metrede altın madalya kazanarak hepimizi gururlandıran Ramil Guliyev'i gönülden tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.