BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,65
HABER /  RAMAZAN

Ramazanda ölü insan eti yemeyelim!

Bir kişinin arkasından konuşmak, ölü kardeşinin etini yemek gibidir. Ramazan'da bari gıybetten uzak durulmalı...

Abone ol

''Ramazan ayı geliyor. Kur’an-ı Kerim okumanın zirveye çıktığı aydır Ramazan ayı. Ağzınızı bir müddet nur kanalı yaptıktan sonra kir kanalına dönüştürmeyin'' diyen Milli gazete yazarı Mahmut Toptaş, Ramazanda dikkat edilmesi gerekenleri çarpıcı biçimde anlattı.

''Ramazan’da ölü eti yemeyelim'' başlıklı yazısında Toptaş, iken bari dedikodu ve gıbet yapılmamasını istedi.. Toptaş şu uyarıları yaptı;

GIYBET SERÇE ETİ GİBİ TATLIDIR AMA!..

- Dede, torununa nasihat ederken: “Yavrum, gıybet sofrasına oturmaktan sakın. Gıybet yapmak, serçe eti yemek gibi bir şey. Tatlıdır ama doyulmaz. Acısı cehennemde çıkar” der.

İFTAR SOFRALARINDA GIYBETLE GEVİŞ GETİRME!

- Fakirlerin yakınına yaklaştırılmadığı lüks iftar sofralarından sonra gıybetle geviş getirme merasimlerine katılmamaya dikkat ediniz.

İSLAMA HİZMET VEREN HİÇBİR GURUBUN ALEYHİNDE KONUŞMA

- Kimlerin Cumhurbaşkanı adayı olduğu belli olduktan sonra hiç birinin geçmiş defterlerini açmamaya, tellak gibi kirlerini gözünün önüne yuvarlamamaya dikkat ediniz.

- Türkiye’de ve tüm dünyada İslami hizmet veren hiç bir gurubun aleyhinde tek kelime söylemeyiniz.

'UYDUM KALABALIĞA' ARABASINA BİNMEYELİM!

- Bu Ramazan ayının tamamı Cumhurbaşkanı seçimi tartışmalarıyla geçeceğe benziyor. Bizim gıybetlerimizin de sonuca hiç bir etki yapmayacağına göre biz, bu “Uydum kalabalığa” arabasına binmeyelim.

İFTAR SOFRALARINI SEVAP UÇURMA MERASİMİNE DÖNÜŞTÜRME!

- Fakirlerin kabul edilmediği israf sofralarında arzı endam etmemeye dikkat ettiğimiz gibi, dostlar arasında kurduğumuz sofralarımızı da ölmüş kardeşimizin etini çiğnemekle eş tutulan gıybetlerle sevap uçurma merasimine dönüştürmeyelim. Rabbimiz, Hucurat süresinde, gıybeti ölmüş kardeşinin etini yemek gibi kötü olduğunu haber verir.