BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 34,99
ALTIN 2.325,69
HABER /  RAMAZAN

Ramazan'da bunu yaparsanız yüzde 100 kilo verirsiniz!

İftardan önce yapacağınız bazı egzersizler yüzde 100 yağ yakımını sağlıyor ve haliyle de kilo verdiriyor. Sahur için de tavsiye edilen egzersiz hareketleri var.

Abone ol

Ramazan ayında günde yaklaşık 16 saat aç ve susuz kalmak, kişiyi daha az hareket etmeye, egzersiz ve sporu kesmeye itiyor. Oysaki yapılan çalışmalar, egzersiz ve yürüyüşle Ramazan ayında sağlığınızı koruyabileceğinizi, aynı zamanda özellikle iftar öncesi yapacağınız egzersiz ve tempolu yürüyüş ile yağ yakımını yüzde 100 artırabileceğinizi gösteriyor.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SABİF) Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Defne Kaya, Ramazan ayı boyunca hareketsiz kalmanın kuvvet kaybına ve kalp damar hastalıklarına neden olabileceğini söyledi.

EN İDEALİ YOGA VE PİLATES

Oruçluyken yapılabilecek fiziksel aktivite önerilerinde bulunan Doç. Dr. Kaya şunları söyledi:

“ Ramazanda yapılabilecek en uygun egzersiz yöntemlerinden pilates ve yoga, hem sağlığınıza, hem ruhunuza hem de görünüşünüze muhteşem gelecektir.

18-64 yaş aralığında ve sağlıklıysanız, normal zamanda yapılması önerilen egzersiz hareketlerini, oruçlu bedeninize uygun olarak yapacağınız fiziksel akvitelerle yapabilirsiniz böylece hem sağlığınızı koruyabilir hem de yağ yakımını sağlayabilirsiniz.

İFTAR ÖNCESİ AĞIR SPOR YAPMAYIN

Egzersiz, yürüyüş ve spor için günün aydınlık saatlerini kullanmanız önerilirken, Ramazan ayında iftar saati nedeniyle fiziksel aktiviteler günün karanlık saatlerine çekilebilir. Sıcak havalara denk gelen Ramazan aylarında iftar öncesi açık havada yüksek veya orta şiddetli egzersizlerden kaçınmalısınız.
İftardan hemen sonra egzersiz yapmayın!
Vücudunuzun tüm gün açlık ve susuzluğa karşı savaşına yorgun düştüğünü, yemek ile kan şekerinizin normalleşmesi ve sıvı yoksunluğunun giderilmesine vücudun ancak iftardan 3 saat sonra alıştığını unutmayın. Bu süreden önce vücudunuz egzersize hazır değildir.

Sahur sonrası kısa ve hafif egzersiz
Egzersiz, yürüyüş ve sporu günün çok erken saatlerinde yani "sahur"dan hemen sonra da yapabilirsiniz. Ama bu saat diliminde özellikle sıvı alamayacağınız için hafif seviyede ve kısa süreli bir aktivite yapmanızı öneriyorum. Ramazanda yapılabilecek en uygun egzersiz yöntemlerinden pilates ve yoga, hem sağlığınıza, hem ruhunuza hem de görünüşünüze muhteşem gelecektir.