BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.284,14
HABER /  RAMAZAN

Ramazanda ağız kokusu sorunu yaşayanlar dikkat!

Diş Hekimi Hüseyin Ceylan, ağız kokusunun altında ciddi bir hastalığın olabileceğini söyledi. Ceylan, Ramazan ayında birçok insanın sorunlarından biri olan ağız kokusunun nedenlerine değindi.

Abone ol

Solunum yolu enfeksiyonları, diş ve dişeti rahatsızlıklarının yanı sıra mide rahatsızlıkları, böbrek ve karaciğer yetmezliği gibi ciddi hastalıkların ağız kokusuna neden olabileceğini belirten Ceylan, şunları söyledi:

“Ağız kokusu genelde diş hekimine başvurma sebepleri arasında diş ağrısından sonra 2. sırada gelir. Ağız kokusundan şikayet eden bireyler sosyal hayatlarında kendilerine olan güvenlerini kaybedebilirler. Psikolojik problemleri de beraberinde getirebilir. Ağız kokusunu bir hastalık olarak tanımlamak zordur. Öncelikle diş hekimi tarafından muayene yapılıp çürük, iltihaplı, enfekte dişlerin tespiti ve tedavisi yapılmalı, diş eti rahatsızlıkları yada diş eti iltihabı açısından hasta değerlendirilmelidir. Hasta protez kullanıyorsa protez temizliğine de çok dikkat etmelidir. Ayrıca eski protezler zamanla yapısı bozulduğu için ağız kokusu yapabilmektedir."

"BAHARATLI YİYECEKLERDEN KAÇININ"

Ceylan, ağız kokusunun ciddi bir rahatsızlık olmadığı sürece iyi bir bakım ile kaybolacağını, özelliklede vatandaşların kokuya karşı baharatlı yiyeceklerden kaçınması gerektiğini söyledi.