BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.439,01
HABER /  RAMAZAN

Ramazan Şanlıurfa'da yaşanır

Hazırlıklarını tamamlayan Şanlıurfa Belediyesi, Ramazan'ın gelmesini bekliyor. İşte Belediye'nin gerçekleştireceği etkinlikler

Abone ol

Ramazan etkinlikleriyle ilgili tüm hazırlıklarını tamamlayan Şanlıurfa Belediyesi, Türkiye'nin çeşitli illerinde ''Ramazan Urfa'da yaşanır'' yazılı bilboard ilanlarıyla vatandaşları, Ramazan ayını ''Peygamberler şehri''nde geçirmeye davet ediyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların kentte, ramazan ayını farklı bir şekilde yaşaması için yoğun gayret gösterdiklerini belirtti.

Şanlıurfa'nın sahip olduğu potansiyelle Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra dünyadaki en önemli inanç merkezlerinden biri olarak gösterildiğini ifade eden Yücetepe, ''Peygamberler Şehri''nde ramazan ayının ayrı bir havasının bulunduğunu belirtti.

ekran-resmi-2012-07-19,-12.32.05-pm.png

VATANDAŞLARI DAVET EDİYORUZ

Yücetepe, bu yıl Türkiye'nin birçok kentinde ''Ramazan Urfa'da yaşanır'' yazılı bilboard reklamlarının yer alacağını bildirerek, ilanlar aracılığıyla vatandaşları, Ramazan ayını kentte geçirmeye davet ettiklerini söyledi.

Ramazan ayı boyunca yapılacak etkinliklerle ilgili hazırlıkların da yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü aktaran Yücetepe, ''Muhakkak ki birçok ilimizde belediyeler, Ramazan'a yönelik etkinlikler yapıyor, ancak Şanlıurfa'nın farkı var şehir Ramazan'ı yaşıyor. Urfa'da şehir tüm boyutuyla Ramazan ayının kendine has yapısını şekillendiriyor.''

ETKİNLİKLER ŞEHRİN BÜYÜK MAHALLELERİNDE YOĞUNLAŞIYOR

Fevzi Yücetepe, Ramazan ayı dolayısıyla bazı etkinlikler için de hazırlıklar yaptıklarını belirterek, şiir dinletisi, tasavvuf müziği konseri, orta oyunları gibi etkinliklerle, vatandaşların iftar ve teravih sonrası farklı bir ortam yaşayabilmesi için çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Etkinliklerin ağırlıklı olarak Balıklıgöl Yerleşkesi'nde düzenleneceğini belirten Yücetepe, bunun yanı sıra benzer etkinlikleri şehrin büyük mahallerinde de yaygınlaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Yücetepe, ayın en önemli gecelerinden olan ve genelde çevre il ve ilçelerden vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Kadir Gecesi için de hazırlık yaptıklarını sözlerine ekledi.